Select: Żywienie i kontaminacja żywności a zdrowie
Go to the collection
Żywienie i kontaminacja żywności a zdrowie Tadeusz Wolski; Zdzisław Gliński article 1998 Select: Zwalczanie chwastów w uprawie bylin ogrodowych za pomocą lenacylu i propyzamidu
Go to the collection
Zwalczanie chwastów w uprawie bylin ogrodowych za pomocą lenacylu i propyzamidu Andrzej Borowy; Andrzej Kwiatkowski article 1993 Select: Zużycie pestycydów stosowanych w podgórskich sadach jabłoniowych
Go to the collection
Zużycie pestycydów stosowanych w podgórskich sadach jabłoniowych Eberhard Makosz article 1995 Select: Znaczenie warzyw i owoców w profilaktyce i terapii chorób cywilizacyjnych
Go to the collection
Znaczenie warzyw i owoców w profilaktyce i terapii chorób cywilizacyjnych Jan Dyduch; Tadeusz Wolski article 2000 Select: Zmiany w zawartości niektórych składników chemicznych podczas przechowywania czosnku w różnych warunkach
Go to the collection
Zmiany w zawartości niektórych składników chemicznych podczas przechowywania czosnku w różnych warunkach Renata Nurzyńska-Wierdak article 1998 Select: Zmiany w siewkach pszenicy wyrosłych na pożywce, w której potas zastąpiono Li, Na, Rb
Go to the collection
Zmiany w siewkach pszenicy wyrosłych na pożywce, w której potas zastąpiono Li, Na, Rb Ewa Rutkowska; Kazimierz Olech article 1975 Select: Zmiany w budowie łodyg trzech gatunków roślin uprawnych powodowane różnymi stężeniami chlorku ołowiu
Go to the collection
Zmiany w budowie łodyg trzech gatunków roślin uprawnych powodowane różnymi stężeniami chlorku ołowiu Mirosława Chwil article 2001 Select: Zmiany w budowie liści szpinaku (Spinacia oleracea L.) w warunkach silnego zakwaszenia podłoża
Go to the collection
Zmiany w budowie liści szpinaku (Spinacia oleracea L.) w warunkach silnego zakwaszenia podłoża Elżbieta Weryszko-Chmielewska article 1997 Select: Zmiany niektórych fizycznych właściwości gleby pod wpływem uproszczeń stosowanych w przedzimowej i wiosennej przedsiewnej uprawie roli w ogniwie zmianowania roślin warzywnych
Go to the collection
Zmiany niektórych fizycznych właściwości gleby pod wpływem uproszczeń stosowanych w przedzimowej i wiosennej przedsiewnej uprawie roli w ogniwie zmianowania roślin warzywnych Marzena Błażewicz-Woźniak; Tadeusz Kęsik article 1994 Select: Zmiany morfologiczne i anatomiczne w organach roślin zbożowych uprawianych na glebach silnie zakwaszonych
Go to the collection
Zmiany morfologiczne i anatomiczne w organach roślin zbożowych uprawianych na glebach silnie zakwaszonych Agata Konarska; Aleksandra Badora; Elżbieta Weryszko-Chmielewska; Tadeusz Filipek article 1997 Select: Zmiany ilościowe i jakościowe jabłek w zależności od wilgotności względnej powietrza i czasu przechowywania
Go to the collection
Zmiany ilościowe i jakościowe jabłek w zależności od wilgotności względnej powietrza i czasu przechowywania Helena Lisowa; Tadeusz Lis article 1997 Select: Zespół gatunków mszyc żerujących na krzewach Rosa rugosa Thunb. w parku akademickim w Lublinie
Go to the collection
Zespół gatunków mszyc żerujących na krzewach Rosa rugosa Thunb. w parku akademickim w Lublinie Bożenna Jaśkiewicz article 1995 Select: Zdolności buforowe ziem znormalizowanych wykorzystywanych w produkcji ogrodniczej pod osłonami
Go to the collection
Zdolności buforowe ziem znormalizowanych wykorzystywanych w produkcji ogrodniczej pod osłonami Jerzy Hetman; Ryszard Turski; Waldemar Martryn article 1983/1984 Select: Zbiorowiska mikroorganizmów po uprawie facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Bantham), gorczycy białej (Sinapis alba L.) i pszenicy ozimej (Triticum aestivum L.)
Go to the collection
Zbiorowiska mikroorganizmów po uprawie facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Bantham), gorczycy białej (Sinapis alba L.) i pszenicy ozimej (Triticum aestivum L.) Danuta Pięta; Monika Bełkot article 2002 Select: Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w nasionach trzech odmian leszczyny (Corylus avellana L.)
Go to the collection
Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w nasionach trzech odmian leszczyny (Corylus avellana L.) Danuta Murawska; Elżbieta Szember; Iwona Szot; Justyna Wieniarska article 2004 Select: Zawartość niektórych związków bioorganicznych w owocach borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.)
Go to the collection
Zawartość niektórych związków bioorganicznych w owocach borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.) Dariusz Wach article 2004 Select: Zawartość i skład olejków eterycznych w kwiatostanach dwu odmian dyptamu jesionolistnego (Dictamnus albus L. cv. Albiflores i cv. Rosapurple) oraz budowa tkanki wydzielniczej
Go to the collection
Zawartość i skład olejków eterycznych w kwiatostanach dwu odmian dyptamu jesionolistnego (Dictamnus albus L. cv. Albiflores i cv. Rosapurple) oraz budowa tkanki wydzielniczej Elżbieta Weryszko-Chmielewska; Tadeusz Wolski; Tomasz Baj article 1998 Select: Zawartość barwników chlorofilowych i antocyjanowych w ogonkach liściowych wybranych odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.)
Go to the collection
Zawartość barwników chlorofilowych i antocyjanowych w ogonkach liściowych wybranych odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) Andrzej Sałata; Irena Parucka; Monika Bojanowska article 2001 Select: Zastosowanie Gibrescolu w produkcji drzewek wiśni odmiany Łutówka na antypce (Prunus mahaleb L.)
Go to the collection
Zastosowanie Gibrescolu w produkcji drzewek wiśni odmiany Łutówka na antypce (Prunus mahaleb L.) Tadeusz Mitrut article 1980/81 Select: Zależność plonowania pięciu odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) od niektórych cech morfologicznych
Go to the collection
Zależność plonowania pięciu odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) od niektórych cech morfologicznych Andrzej Sałata article 2002