Search Results
- Go to the collection
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXX 19
- Year: 1975
- Go to the collection
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXIV 18
- Year: 1979
- Go to the collection
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLVI 25
- Year: 1991
- Go to the collection
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVII 11
- Year: 1982
- Go to the collection
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXIV 14
- Year: 1969
- Go to the collection
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXV/XXXVI 30
- Year: 1980/81
- Go to the collection
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXII/XXXIII 14
- Year: 1977/1978
- Go to the collection
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXVII 11
- Year: 1972
- Go to the collection
Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substrates
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VIII, SUPPLEMENTUM
- Year: 2000
- Go to the collection
Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłodu
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: V
- Year: 1997
- Go to the collection
Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VI
- Year: 1998
- Go to the collection
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: L 19
- Year: 1995
- Go to the collection
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 15
- Year: 1995
- Go to the collection
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 16
- Year: 1995
- Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 5
- Year: 1994
- Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 6
- Year: 1994
- Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VI
- Year: 1998
- Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VI
- Year: 1998
- Go to the collection
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: I 5
- Year: 1993
- Go to the collection
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLVII 27
- Year: 1992
Displaying records 1-20 of 32 in total
32 records found