Select: Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
Go to the collection
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych Edward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziak article 1975 Select: Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
Go to the collection
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin Edward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziak article 1979 Select: Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
Go to the collection
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy Edward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziak article 1991 Select: Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
Go to the collection
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny Edward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziak article 1982 Select: Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
Go to the collection
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory Edward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziak article 1969 Select: Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
Go to the collection
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin Edward Borowski; Zofia Uziak article 1980/81 Select: Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
Go to the collection
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków Edward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziak article 1977/1978 Select: Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
Go to the collection
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach Edward Borowski; Zofia Uziak article 1972 Select: Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substrates
Go to the collection
Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substrates Edward Borowski; Józef Nurzyński; Zenia Michałojć article 2000 Select: Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
Go to the collection
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin Edward Borowski; Zbyszek K. Blamowski article 1995 Select: Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłodu
Go to the collection
Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłodu Edward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowski article 1997 Select: Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu
Go to the collection
Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu Edward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowski article 1998 Select: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów Edward Borowski; Władysław Michałek article 1994 Select: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego Edward Borowski; Władysław Michałek article 1994 Select: Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin
Go to the collection
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin Edward Borowski; Władysław Michałek article 1995 Select: Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach
Go to the collection
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach Edward Borowski; Władysław Michałek article 1995 Select: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych Edward Borowski; Sławomir Michałek article 1998 Select: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin Edward Borowski; Sławomir Michałek article 1998 Select: Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
Go to the collection
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium Edward Borowski; Lidia Kozłowska article 1993 Select: Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
Go to the collection
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów Edward Borowski article 1992