Select: Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczu
Go to the collection
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczu Edward Borowski article 2003 Select: Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinach
Go to the collection
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinach Edward Borowski article 2003 Select: Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznika
Go to the collection
Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznika Edward Borowski article 2001 Select: Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substrates
Go to the collection
Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substrates Edward Borowski; Józef Nurzyński; Zenia Michałojć article 2000 Select: Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym
Go to the collection
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym Edward Borowski article 1999 Select: Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego
Go to the collection
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego Edward Borowski article 1999 Select: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych Edward Borowski; Sławomir Michałek article 1998 Select: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin Edward Borowski; Sławomir Michałek article 1998 Select: Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu
Go to the collection
Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu Edward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowski article 1998 Select: Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłodu
Go to the collection
Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłodu Edward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowski article 1997 Select: Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin
Go to the collection
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin Edward Borowski; Władysław Michałek article 1995 Select: Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach
Go to the collection
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach Edward Borowski; Władysław Michałek article 1995 Select: Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
Go to the collection
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym Edward Borowski article 1995 Select: Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
Go to the collection
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin Edward Borowski; Zbyszek K. Blamowski article 1995 Select: Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
Go to the collection
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym Edward Borowski article 1995 Select: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów Edward Borowski; Władysław Michałek article 1994 Select: Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza
Go to the collection
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza Edward Borowski article 1994 Select: Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła
Go to the collection
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła Edward Borowski article 1994 Select: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego Edward Borowski; Władysław Michałek article 1994 Select: Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
Go to the collection
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium Edward Borowski; Lidia Kozłowska article 1993