Search Results
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światła
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVIII/XXXIX 31
- Year: 1983/1984
Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substrates
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VIII, SUPPLEMENTUM
- Year: 2000
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 14
- Year: 1995
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 14
- Year: 1995
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXX 19
- Year: 1975
Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłodu
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: V
- Year: 1997
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 1
- Year: 1994
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: L 19
- Year: 1995
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 10
- Year: 1994
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 16
- Year: 1995
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 15
- Year: 1995
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasu
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLIV 19
- Year: 1989
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLIV 18
- Year: 1989
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXVII 11
- Year: 1972
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 6
- Year: 1994
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 5
- Year: 1994
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VII
- Year: 1999
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VII
- Year: 1999
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VI
- Year: 1998
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VI
- Year: 1998
Displaying records 1-20 of 32 in total
32 records found