Select: Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu
Go to the collection
Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu Edward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowski article 1998 Select: Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
Go to the collection
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny Edward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziak article 1982 Select: Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinach
Go to the collection
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinach Edward Borowski article 2003 Select: Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczu
Go to the collection
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczu Edward Borowski article 2003 Select: Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
Go to the collection
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin Edward Borowski; Zofia Uziak article 1980/81 Select: Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
Go to the collection
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków Edward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziak article 1977/1978 Select: Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
Go to the collection
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów Edward Borowski article 1992 Select: Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
Go to the collection
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium Edward Borowski; Lidia Kozłowska article 1993 Select: Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
Go to the collection
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin Edward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziak article 1979 Select: Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
Go to the collection
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory Edward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziak article 1969 Select: Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznika
Go to the collection
Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznika Edward Borowski article 2001 Select: Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
Go to the collection
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy Edward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziak article 1991 Select: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin Edward Borowski; Sławomir Michałek article 1998 Select: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych Edward Borowski; Sławomir Michałek article 1998 Select: Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego
Go to the collection
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego Edward Borowski article 1999 Select: Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym
Go to the collection
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym Edward Borowski article 1999 Select: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów Edward Borowski; Władysław Michałek article 1994 Select: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego Edward Borowski; Władysław Michałek article 1994 Select: Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
Go to the collection
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach Edward Borowski; Zofia Uziak article 1972 Select: Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu
Go to the collection
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu Edward Borowski article 1989