Search result table

Search Results

Results view
20 records found
List of items
Checkbox
MiniatureTitleAuthor ▼ (descending)CollectionDate
Go to the collection
Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktuHelena Górecka; Stanisław Bujak; Zdzisław Targońskiarticle1985
Go to the collection
Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczejStanisław Bujak; Tadeusz Frączekarticle1970
Go to the collection
Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanegoStanisław Bujak; Tadeusz Frączekarticle1970
Go to the collection
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowymBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentumEugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakarticle1983/1984
Go to the collection
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1977/1978
Go to the collection
Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowegoEwa Kisielewska; Helena Górecka; Stanisław Bujakarticle1983/1984
Go to the collection
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju RhodotorulaEugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskichBohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakarticle1979
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznymEugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujakarticle1983/1984
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowejFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1973/1974
Go to the collection
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakarticle1973/1974
Go to the collection
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowaniaFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1973/1974
Go to the collection
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowychEugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujakarticle1990
20 records found