Search result table

Search Results

Results view
20 records found
List of items
Checkbox
MiniatureTitleAuthorCollectionDate
Go to the collection
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowymBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentumEugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakarticle1983/1984
Go to the collection
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1977/1978
Go to the collection
Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowegoEwa Kisielewska; Helena Górecka; Stanisław Bujakarticle1983/1984
Go to the collection
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju RhodotorulaEugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskichBohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakarticle1979
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznymEugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujakarticle1983/1984
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakarticle1968
Go to the collection
Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktuHelena Górecka; Stanisław Bujak; Zdzisław Targońskiarticle1985
Go to the collection
Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczejStanisław Bujak; Tadeusz Frączekarticle1970
Go to the collection
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1982
Go to the collection
Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanegoStanisław Bujak; Tadeusz Frączekarticle1970
Go to the collection
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowejFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1973/1974
Go to the collection
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakarticle1973/1974
Go to the collection
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowaniaFranciszek Bosak; Stanisław Bujakarticle1973/1974
Go to the collection
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowychEugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujakarticle1990
20 records found