Search Results
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVII 29
- Year: 1982
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVIII/XXXIX 33
- Year: 1983/1984
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXII/XXXIII 27
- Year: 1977/1978
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVII 28
- Year: 1982
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXIII 28
- Year: 1968
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXIV 22
- Year: 1979
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXIII 27
- Year: 1968
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVIII/XXXIX 34
- Year: 1983/1984
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXIII 26
- Year: 1968
Wpływ procesu fermentacji alkoholowej na zawartość patuliny w podłożu
- Collection: article
- Author: Eugenia Podgórska
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: L 30
- Year: 1995
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLV 19
- Year: 1990
Zastosowanie pianek poliuretanowych do unieruchamiania grzybni Trichoderma reesei
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLIX SUPPL. 28
- Year: 1994
Metody chemicznej i enzymatycznej regeneracji pianek poliuretanowych po immobilizowanej hodowli grzybów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: LVI 21
- Year: 2001
Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLIX SUPPL. 27
- Year: 1994
Displaying 14 records
14 records found