Search Results
Wpływ chlorków na zawartość azotu i skład aminokwasowy białka jako wskaźnika wartości pokarmowej kapusty pastewnej (Brassica oleracea L. var. acephala)
- Collection: article
- Author: Władysław Michałek
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLVII 26
- Year: 1992
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 15
- Year: 1995
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 16
- Year: 1995
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 5
- Year: 1994
Wpływ chlorków na produktywność i zawartość węglowodanów w liściach sałaty (Lactuca safiva var. capitata L.)
- Collection: article
- Author: Władysław Michałek
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: I 4
- Year: 1993
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 6
- Year: 1994
Displaying 6 records
6 records found