Select: Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.
Go to the collection
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujak article 1982 Select: Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum
Go to the collection
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak article 1983/1984 Select: Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej
Go to the collection
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1977/1978 Select: Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.
Go to the collection
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1982 Select: Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula
Go to the collection
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1968 Select: Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich
Go to the collection
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak article 1979 Select: Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1968 Select: Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym Eugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujak article 1983/1984 Select: Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1968 Select: Wpływ procesu fermentacji alkoholowej na zawartość patuliny w podłożu
Go to the collection
Wpływ procesu fermentacji alkoholowej na zawartość patuliny w podłożu Eugenia Podgórska article 1995 Select: Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych
Go to the collection
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych Eugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujak article 1990 Select: Zastosowanie pianek poliuretanowych do unieruchamiania grzybni Trichoderma reesei
Go to the collection
Zastosowanie pianek poliuretanowych do unieruchamiania grzybni Trichoderma reesei Eugenia Podgórska; Jacek Pielecki; Zdzisław Targoński article 1994 Select: Metody chemicznej i enzymatycznej regeneracji pianek poliuretanowych po immobilizowanej hodowli grzybów
Go to the collection
Metody chemicznej i enzymatycznej regeneracji pianek poliuretanowych po immobilizowanej hodowli grzybów Eugenia Podgórska; Piotr Janas article 2001 Select: Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych
Go to the collection
Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska article 1994