Search Results
The Physico-chemical properties of the muscle longissimus lumborum according to the accepted method of pork quality classification
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXIII 12
- Year: 2005
Przydatność przetwórcza mięsa tuczników ras pbz, duroc, hampshire, pietrain i mieszańców tych ras, pochodzących z tuczu przemysłowego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXII 15
- Year: 2004
Jakość higieniczna mleka spożywczego rozprowadzanego w sieci detalicznej Lublina i Kielc
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXII 5
- Year: 2004
Zastosowanie równań regresji zero-jedynkowej do oceny wartości rzeźnej i jakości mięsa mieszańców świń
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXII 14
- Year: 2004
Sezonowość produkcji i jakości mleka towarowego w Regionie Świętokrzyskim
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXI, N1 9
- Year: 2003
Jakość mleka pasteryzowanego dostępnego w sieci detalicznej Lublina
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXI, N1 10
- Year: 2003
Porównanie wyników oceny tusz wieprzowych w systemie EUROP przy użyciu aparatu ULTRA-FOM i Dramiński
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XXI, N1 34
- Year: 2003
Jakość mięsa tuczników zakwalifikowanych do poszczególnych klas w systemie EUROP
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XX 11
- Year: 2002
Wartość użytkowa i skład chemiczny mięsa pstrągów z rzek Podkarpacia
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XX 37
- Year: 2002
Właściwości fizyczne i skład chemiczny mleka towarowego dostarczanego do punktów skupu w regionie lubelskim
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 6
- Year: 2001
Zmiana zakresu przetwórstwa mleka w Spółdzielni Mleczarskiej i jej wpływ na środowisko
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 7
- Year: 2001
Zmiana zakresu przetwórstwa mleka w Spółdzielni Mleczarskiej i jej wpływ na środowisko
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 7
- Year: 2001
Właściwości fizyczne i skład chemiczny mleka towarowego dostarczanego do punktów skupu w regionie lubelskim
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 6
- Year: 2001
Współzależności pomiędzy wynikami klasyfikacji tusz w systemie EUROP a wartością rzeźną buhajków i jałówek
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 10
- Year: 2001
Factors determining somatic cell content in farm livestock milk
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 37
- Year: 2001
Skład chemiczny mięsa zajęcy z uwzględnieniem ich wieku i miejsca pozyskania
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XIX 43
- Year: 2001
Ocena współzaleźności pomiędzy wartością rzeźną a cechami jakości mięsa u tuczników z regionu lubelskiego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XVIII 13
- Year: 2000
Wartość użytkowa i skład chemiczny mięsa ryb z jezior Pojezierza Łęczyńsko-Włodawskiego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XVIII 23
- Year: 2000
Variability of beef chemical composition with regard to some factors determining it. I. Dry matter and ash content
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XVII 12
- Year: 1999
Zawartość makro- i mikroelementów w mięśniach, wątrobie i nerkach u bydła utrzymywanego systemem pastwiskowym i alkierzowym
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EE, Zootechnica
- Volume/Number: XVII 15
- Year: 1999
Displaying records 1-20 of 43 in total
43 records found