Search Results
- Go to the collection
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXX 19
- Year: 1975
- Go to the collection
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXIV 18
- Year: 1979
- Go to the collection
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLVI 25
- Year: 1991
- Go to the collection
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLVII 27
- Year: 1992
- Go to the collection
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVII 11
- Year: 1982
- Go to the collection
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXIV 14
- Year: 1969
- Go to the collection
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światła
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXVIII/XXXIX 31
- Year: 1983/1984
- Go to the collection
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXV/XXXVI 30
- Year: 1980/81
- Go to the collection
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXXII/XXXIII 14
- Year: 1977/1978
- Go to the collection
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XXVII 11
- Year: 1972
- Go to the collection
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasu
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLIV 19
- Year: 1989
- Go to the collection
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: I 5
- Year: 1993
- Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 5
- Year: 1994
- Go to the collection
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 10
- Year: 1994
- Go to the collection
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: L 19
- Year: 1995
- Go to the collection
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: III 14
- Year: 1995
- Go to the collection
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Volume/Number: XLIV 18
- Year: 1989
- Go to the collection
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła
- Collection: article
- Author: Edward Borowski
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 1
- Year: 1994
- Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: II 6
- Year: 1994
- Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
- Collection: article
- Author:
- Journal: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Volume/Number: VI
- Year: 1998
Displaying records 1-20 of 32 in total
32 records found