Search result table

Search Results

Results view
32 records found
List of items
Checkbox
MiniatureTitleAuthorCollectionDate
Go to the collection
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnychEdward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziakarticle1975
Go to the collection
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślinEdward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziakarticle1979
Go to the collection
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzyEdward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziakarticle1991
Go to the collection
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorówEdward Borowskiarticle1992
Go to the collection
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez roślinyEdward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziakarticle1982
Go to the collection
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidoryEdward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziakarticle1969
Go to the collection
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światłaEdward Borowskiarticle1983/1984
Go to the collection
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślinEdward Borowski; Zofia Uziakarticle1980/81
Go to the collection
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórkówEdward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziakarticle1977/1978
Go to the collection
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorachEdward Borowski; Zofia Uziakarticle1972
Go to the collection
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasuEdward Borowskiarticle1989
Go to the collection
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefoliumEdward Borowski; Lidia Kozłowskaarticle1993
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynówEdward Borowski; Władysław Michałekarticle1994
Go to the collection
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrzaEdward Borowskiarticle1994
Go to the collection
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślinEdward Borowski; Zbyszek K. Blamowskiarticle1995
Go to the collection
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowymEdward Borowskiarticle1995
Go to the collection
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotuEdward Borowskiarticle1989
Go to the collection
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światłaEdward Borowskiarticle1994
Go to the collection
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowegoEdward Borowski; Władysław Michałekarticle1994
Go to the collection
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnychEdward Borowski; Sławomir Michałekarticle1998
32 records found