Search result table

Search Results

Results view
49 records found
List of items
Checkbox
MiniatureTitle ▼ (descending)AuthorCollectionDate
Go to the collection
Związek zachodzący pomiędzy masą narządów wewnętrznych tuczników rasy puławskiej, połskiej białej zwisłouchej i ich mieszańców z rasą Hampshire a użytkowością rzeźnąAndrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Zygmunt Surdackiarticle1985
Go to the collection
Zróżnicowanie cech fizycznych mięśni szkieletowych u dzika (Sus scrofa ferus) i czystej rasy wbpEugeniusz Wielbo; Jerzy Lechowskiarticle2002
Go to the collection
Zmiany masy ciała loch w cyklu rozpłodowym w zależności od poziomu energii w dawce pokarmowejAleksander Walkiewicz; Andrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Piotr Kamykarticle1995
Go to the collection
Wzrost i zużycie paszy u tuczników typu pork żywionych mieszankami z różnym udziałem ziarna zbóż i nasion roślin strączkowychAndrzej Stasiak; Barbara Klocek; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Piotr Kamyk; Zygtmunt Surdackiarticle1993
Go to the collection
Wyniki pracy hodowlanej w fermie zarodowych świń rasy polskiej białej zwisłouchej w Pukarzowie w latach 1974—1980. Cz. I. Analiza użytkowości rozpłodowej lochAndrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Zygmunt Surdackiarticle1985
Go to the collection
Wyniki pracy hodowlanej w fermie świń zarodowych rasy polskiej białej zwisłouchej w Pukarzowie. Cz. Il. Wykorzystanie stacyjnej oceny knurów na podstawie potomstwa do produkcji knurków i loszekAndrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Zygmunt Surdackiarticle1985
Go to the collection
Wykorzystanie knurków do produkcji wieprzowiny. Cz. I. Ocena tuczna i rzeźna knurków rasy polskiej białej zwisłouchej tuczonych do 100 kg masy ciałaAndrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Zygmunt Surdackiarticle1986
Go to the collection
Wykorzystanie knurków do produkcji wieprzowiny. Cz. II. Ocena jakości mięsa i tłuszczu knurków rasy polskiej białej zwisłouchejAndrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Zygmunt Surdackiarticle1986
Go to the collection
Wpływ żywienia loch wysokoprośnych mieszanką natłuszczoną olejem rybnym na skład chemiczny mleka i wyniki odchowuAleksander Walkiewicz; Eugeniusz Wielboarticle1993
Go to the collection
Wpływ zastosowania nasion lnianki siewnej (Camelina sativa) w żywieniu tuczników na wartość cech tucznych i rzeźnych świńAleksander Walkiewicz; Anna Mazur; Eugeniusz Wielbo; Małgorzata Sałyga; Marek Babicz; Stanisław Matykaarticle2005
Go to the collection
Wpływ udziału krwi dzika (Sus scrofa ferus) i masy ubojowej świniodzików na cechy jakościowe surowca rzeźnegoAleksander Walkiewicz; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Marek Babicz; Stanisław Matykaarticle2000
Go to the collection
Wpływ skali produkcji żywca wieprzowego i wielkości gospodarstw indywidualnych na upadki świńEugeniusz Wielbo; Jan Zuba; Zygmunt Surdackiarticle1991
Go to the collection
Wpływ rujowej aktywności płciowej na płodność potencjalną u loszek hodowlanychAleksander Walkiewicz; Andrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Piotr Kamykarticle1998
Go to the collection
Wpływ rozwoju somatycznego loszek na początkową rozrodczość, zdolność laktacyjną i skład chemiczny mlekaAleksander Walkiewicz; Andrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Piotr Kamykarticle1994
Go to the collection
Wpływ niektórych czynników niegenetycznych na użytkowość rozpłodową lochAnna Jóżwiakowska; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Zygmunt Surdackiarticle1979
Go to the collection
Wpływ genotypu mieszańców świń i anatomicznej grupy mięśni na zawartość kwasów tłuszczowych i poziom cholesterolu u prosiąt klasy barbecueAleksander Walkiewicz; Diana Łubkowska; Eugeniusz Wielbo; Marek Babicz; Stanisław Matykaarticle2003
Go to the collection
Wpływ dodatku oleju rybnego w żywieniu loch karmiących na zawartość tłuszczu w mleku i wyniki odchowu miotówAleksander Walkiewicz; Andrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Piotr Kamykarticle1995
Go to the collection
Wpływ cech rasowych na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku lochAleksander Walkiewicz; Andrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Stanisław Matykaarticle1985
Go to the collection
Wartość technologiczna mięsa i tłuszczu prosiąt klasy "brojler-grill" świni syjamskiej oraz mieszańców z rasą wbpAleksander Walkiewicz; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Marek Babicz; Stanisław Matykaarticle2000
Go to the collection
Użytkowość rozpłodowa i tuczna świń krzyżowanych ras wielkiej białej polskiej, puławskiej i durocAndrzej Stasiak; Eugeniusz Wielbo; Jacek Burdzanowski; Krystyna Lecyk; Piotr Kamyk; Zygmunt Surdackiarticle1991
49 records found