Select: Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowym
Go to the collection
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowym Bohdan Achremowicz; Stanisław Bujak article 1968 Select: Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.
Go to the collection
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujak article 1982 Select: Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowych
Go to the collection
Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowych Franciszek Bosak; Stanisław Bujak article 1982 Select: Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum
Go to the collection
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak article 1983/1984 Select: Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej
Go to the collection
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1977/1978 Select: Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowego
Go to the collection
Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowego Ewa Kisielewska; Helena Górecka; Stanisław Bujak article 1983/1984 Select: Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.
Go to the collection
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1982 Select: Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula
Go to the collection
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1968 Select: Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich
Go to the collection
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak article 1979 Select: Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1968 Select: Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym Eugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujak article 1983/1984 Select: Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów
Go to the collection
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak article 1968 Select: Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktu
Go to the collection
Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktu Helena Górecka; Stanisław Bujak; Zdzisław Targoński article 1985 Select: Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczej
Go to the collection
Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczej Stanisław Bujak; Tadeusz Frączek article 1970 Select: Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowych
Go to the collection
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowych Franciszek Bosak; Stanisław Bujak article 1982 Select: Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanego
Go to the collection
Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanego Stanisław Bujak; Tadeusz Frączek article 1970 Select: Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych
Go to the collection
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych Eugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujak article 1990 Select: Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowej
Go to the collection
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowej Franciszek Bosak; Stanisław Bujak article 1973/1974 Select: Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowej
Go to the collection
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achremowicz; Stanisław Bujak article 1973/1974 Select: Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowania
Go to the collection
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowania Franciszek Bosak; Stanisław Bujak article 1973/1974