Select: Komórki krwi w zjawisku opadania krwinek czerwonych
Go to the collection
Komórki krwi w zjawisku opadania krwinek czerwonych Tadeusz Ruciński article 1962 Select: Wpływ inkubacji na szybkość opadania krwinek i niektóre składniki osocza u kur
Go to the collection
Wpływ inkubacji na szybkość opadania krwinek i niektóre składniki osocza u kur Tadeusz Ruciński article 1965 Select: Zachowanie się niektórych związków azotowych w surowicy krwi hiperimmunizowanych koni w cyklu produkcyjnym
Go to the collection
Zachowanie się niektórych związków azotowych w surowicy krwi hiperimmunizowanych koni w cyklu produkcyjnym Józef Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1968 Select: Wpływ podostrego zatrucia preparatem E 605 — Emulsion (Bayer) na niektóre wskaźniki układu krzepnięcia krwi u królików
Go to the collection
Wpływ podostrego zatrucia preparatem E 605 — Emulsion (Bayer) na niektóre wskaźniki układu krzepnięcia krwi u królików Romualda Pruszkowska; Tadeusz Ruciński article 1969 Select: Wpływ wielokrotnego podostrego zatrucia Ekatinem (Sandoz) na wybrane narządy wewnętrzne szczurów. I. Obraz zmian histologicznych
Go to the collection
Wpływ wielokrotnego podostrego zatrucia Ekatinem (Sandoz) na wybrane narządy wewnętrzne szczurów. I. Obraz zmian histologicznych Adam Kądziołka; Irena Zioło; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło article 1973 Select: Działanie wyciągu z tkanki zapalno-martwiczej na białka surowicy krwi, odczyn opadania krwinek i czas protrombinowy u królików
Go to the collection
Działanie wyciągu z tkanki zapalno-martwiczej na białka surowicy krwi, odczyn opadania krwinek i czas protrombinowy u królików Feliks Stański; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1965 Select: Zachowanie się związków tłuszczowych w osoczu gołębi pod wpływem różnej diety miażdżycotwórczej
Go to the collection
Zachowanie się związków tłuszczowych w osoczu gołębi pod wpływem różnej diety miażdżycotwórczej Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1970 Select: Wpływ jednorazowego i powtarzanego zatrucia subletalnymi dawkami Ekatinu na poziom lipidów i obraz morfologiczny wątroby kurcząt brojlerów
Go to the collection
Wpływ jednorazowego i powtarzanego zatrucia subletalnymi dawkami Ekatinu na poziom lipidów i obraz morfologiczny wątroby kurcząt brojlerów Adam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło article 1976 Select: Cholesterol i aminokwasy ściany aorty kogutów w doświadczalnej arteriosklerozie
Go to the collection
Cholesterol i aminokwasy ściany aorty kogutów w doświadczalnej arteriosklerozie Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1968 Select: Przyczynek do badań nad scrapie
Go to the collection
Przyczynek do badań nad scrapie Marian Chomiak; Tadeusz Ruciński article 1974 Select: Metabolizm błony wewnętrznej aorty świń. Cz. I. Związki tłuszczowew wyciągach intimy i medii aorty ze zmianami i bez zmianarteriosklerotycznych
Go to the collection
Metabolizm błony wewnętrznej aorty świń. Cz. I. Związki tłuszczowew wyciągach intimy i medii aorty ze zmianami i bez zmianarteriosklerotycznych Adam Kądziołka; Julian Nowak; Tadeusz Mierzejewski; Tadeusz Ruciński article 1974 Select: Wpływ preparatu E 605 — Emulsion (Bayer) na fosfatazę zasadową, niektóre tłuszczowce oraz cukier w krwi i tkankach królików
Go to the collection
Wpływ preparatu E 605 — Emulsion (Bayer) na fosfatazę zasadową, niektóre tłuszczowce oraz cukier w krwi i tkankach królików Adam Kądziołka; Romualda Pruszkowska; Tadeusz Ruciński article 1966 Select: Rozwój oliwy tylnej bydła
Go to the collection
Rozwój oliwy tylnej bydła Janusz Welento; Tadeusz Ruciński article 1956 Select: Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów
Go to the collection
Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów Adam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło article 1972 Select: Próba oceny wpływu magnezu na poziomy wybranych związków tłuszczowych osocza kogutów żywionych dietą miażdżycotwórczą
Go to the collection
Próba oceny wpływu magnezu na poziomy wybranych związków tłuszczowych osocza kogutów żywionych dietą miażdżycotwórczą Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1973 Select: Aktywność enzymatyczna krwi, osocza krwi i tkanki wątrobowej zwierząt po zatruciu związkami fosforoorganicznymi. II. Wpływ ostrego i przewlekłego zatrucia Ekatinem na poziom związków tłuszczowych osocza krwi brojlerów
Go to the collection
Aktywność enzymatyczna krwi, osocza krwi i tkanki wątrobowej zwierząt po zatruciu związkami fosforoorganicznymi. II. Wpływ ostrego i przewlekłego zatrucia Ekatinem na poziom związków tłuszczowych osocza krwi brojlerów Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Mierzejewski; Tadeusz Ruciński article 1975 Select: Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów
Go to the collection
Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów Adam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło article 1972 Select: Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną
Go to the collection
Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną Adam Kądziołka; Stanisław Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1972 Select: Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną
Go to the collection
Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną Adam Kądziołka; Stanisław Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński article 1972