Zaznacz: Żywienie i kontaminacja żywności a zdrowie
Przejdź do zbioru
Żywienie i kontaminacja żywności a zdrowie Tadeusz Wolski; Zdzisław Gliński artykuł 1998 Zaznacz: Zwalczanie chwastów w uprawie bylin ogrodowych za pomocą lenacylu i propyzamidu
Przejdź do zbioru
Zwalczanie chwastów w uprawie bylin ogrodowych za pomocą lenacylu i propyzamidu Andrzej Borowy; Andrzej Kwiatkowski artykuł 1993 Zaznacz: Zużycie pestycydów stosowanych w podgórskich sadach jabłoniowych
Przejdź do zbioru
Zużycie pestycydów stosowanych w podgórskich sadach jabłoniowych Eberhard Makosz artykuł 1995 Zaznacz: Znaczenie warzyw i owoców w profilaktyce i terapii chorób cywilizacyjnych
Przejdź do zbioru
Znaczenie warzyw i owoców w profilaktyce i terapii chorób cywilizacyjnych Jan Dyduch; Tadeusz Wolski artykuł 2000 Zaznacz: Zmiany w zawartości niektórych składników chemicznych podczas przechowywania czosnku w różnych warunkach
Przejdź do zbioru
Zmiany w zawartości niektórych składników chemicznych podczas przechowywania czosnku w różnych warunkach Renata Nurzyńska-Wierdak artykuł 1998 Zaznacz: Zmiany w siewkach pszenicy wyrosłych na pożywce, w której potas zastąpiono Li, Na, Rb
Przejdź do zbioru
Zmiany w siewkach pszenicy wyrosłych na pożywce, w której potas zastąpiono Li, Na, Rb Ewa Rutkowska; Kazimierz Olech artykuł 1975 Zaznacz: Zmiany w budowie łodyg trzech gatunków roślin uprawnych powodowane różnymi stężeniami chlorku ołowiu
Przejdź do zbioru
Zmiany w budowie łodyg trzech gatunków roślin uprawnych powodowane różnymi stężeniami chlorku ołowiu Mirosława Chwil artykuł 2001 Zaznacz: Zmiany w budowie liści szpinaku (Spinacia oleracea L.) w warunkach silnego zakwaszenia podłoża
Przejdź do zbioru
Zmiany w budowie liści szpinaku (Spinacia oleracea L.) w warunkach silnego zakwaszenia podłoża Elżbieta Weryszko-Chmielewska artykuł 1997 Zaznacz: Zmiany niektórych fizycznych właściwości gleby pod wpływem uproszczeń stosowanych w przedzimowej i wiosennej przedsiewnej uprawie roli w ogniwie zmianowania roślin warzywnych
Przejdź do zbioru
Zmiany niektórych fizycznych właściwości gleby pod wpływem uproszczeń stosowanych w przedzimowej i wiosennej przedsiewnej uprawie roli w ogniwie zmianowania roślin warzywnych Marzena Błażewicz-Woźniak; Tadeusz Kęsik artykuł 1994 Zaznacz: Zmiany morfologiczne i anatomiczne w organach roślin zbożowych uprawianych na glebach silnie zakwaszonych
Przejdź do zbioru
Zmiany morfologiczne i anatomiczne w organach roślin zbożowych uprawianych na glebach silnie zakwaszonych Agata Konarska; Aleksandra Badora; Elżbieta Weryszko-Chmielewska; Tadeusz Filipek artykuł 1997 Zaznacz: Zmiany ilościowe i jakościowe jabłek w zależności od wilgotności względnej powietrza i czasu przechowywania
Przejdź do zbioru
Zmiany ilościowe i jakościowe jabłek w zależności od wilgotności względnej powietrza i czasu przechowywania Helena Lisowa; Tadeusz Lis artykuł 1997 Zaznacz: Zespół gatunków mszyc żerujących na krzewach Rosa rugosa Thunb. w parku akademickim w Lublinie
Przejdź do zbioru
Zespół gatunków mszyc żerujących na krzewach Rosa rugosa Thunb. w parku akademickim w Lublinie Bożenna Jaśkiewicz artykuł 1995 Zaznacz: Zdolności buforowe ziem znormalizowanych wykorzystywanych w produkcji ogrodniczej pod osłonami
Przejdź do zbioru
Zdolności buforowe ziem znormalizowanych wykorzystywanych w produkcji ogrodniczej pod osłonami Jerzy Hetman; Ryszard Turski; Waldemar Martryn artykuł 1983/1984 Zaznacz: Zbiorowiska mikroorganizmów po uprawie facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Bantham), gorczycy białej (Sinapis alba L.) i pszenicy ozimej (Triticum aestivum L.)
Przejdź do zbioru
Zbiorowiska mikroorganizmów po uprawie facelii błękitnej (Phacelia tanacetifolia Bantham), gorczycy białej (Sinapis alba L.) i pszenicy ozimej (Triticum aestivum L.) Danuta Pięta; Monika Bełkot artykuł 2002 Zaznacz: Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w nasionach trzech odmian leszczyny (Corylus avellana L.)
Przejdź do zbioru
Zawartość tłuszczu i kwasów tłuszczowych w nasionach trzech odmian leszczyny (Corylus avellana L.) Danuta Murawska; Elżbieta Szember; Iwona Szot; Justyna Wieniarska artykuł 2004 Zaznacz: Zawartość niektórych związków bioorganicznych w owocach borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.)
Przejdź do zbioru
Zawartość niektórych związków bioorganicznych w owocach borówki wysokiej (Vaccinium corymbosum L.) Dariusz Wach artykuł 2004 Zaznacz: Zawartość i skład olejków eterycznych w kwiatostanach dwu odmian dyptamu jesionolistnego (Dictamnus albus L. cv. Albiflores i cv. Rosapurple) oraz budowa tkanki wydzielniczej
Przejdź do zbioru
Zawartość i skład olejków eterycznych w kwiatostanach dwu odmian dyptamu jesionolistnego (Dictamnus albus L. cv. Albiflores i cv. Rosapurple) oraz budowa tkanki wydzielniczej Elżbieta Weryszko-Chmielewska; Tadeusz Wolski; Tomasz Baj artykuł 1998 Zaznacz: Zawartość barwników chlorofilowych i antocyjanowych w ogonkach liściowych wybranych odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.)
Przejdź do zbioru
Zawartość barwników chlorofilowych i antocyjanowych w ogonkach liściowych wybranych odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) Andrzej Sałata; Irena Parucka; Monika Bojanowska artykuł 2001 Zaznacz: Zastosowanie Gibrescolu w produkcji drzewek wiśni odmiany Łutówka na antypce (Prunus mahaleb L.)
Przejdź do zbioru
Zastosowanie Gibrescolu w produkcji drzewek wiśni odmiany Łutówka na antypce (Prunus mahaleb L.) Tadeusz Mitrut artykuł 1980/81 Zaznacz: Zależność plonowania pięciu odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) od niektórych cech morfologicznych
Przejdź do zbioru
Zależność plonowania pięciu odmian rabarbaru (Rheum rhaponticum L.) od niektórych cech morfologicznych Andrzej Sałata artykuł 2002