Zaznacz: Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu
Przejdź do zbioru
Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazolu Edward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowski artykuł 1998 Zaznacz: Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny Edward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziak artykuł 1982 Zaznacz: Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinach
Przejdź do zbioru
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinach Edward Borowski artykuł 2003 Zaznacz: Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczu
Przejdź do zbioru
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczu Edward Borowski artykuł 2003 Zaznacz: Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin Edward Borowski; Zofia Uziak artykuł 1980/81 Zaznacz: Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
Przejdź do zbioru
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków Edward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziak artykuł 1977/1978 Zaznacz: Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
Przejdź do zbioru
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów Edward Borowski artykuł 1992 Zaznacz: Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
Przejdź do zbioru
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium Edward Borowski; Lidia Kozłowska artykuł 1993 Zaznacz: Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin Edward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziak artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory Edward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziak artykuł 1969 Zaznacz: Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznika
Przejdź do zbioru
Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznika Edward Borowski artykuł 2001 Zaznacz: Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
Przejdź do zbioru
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy Edward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziak artykuł 1991 Zaznacz: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślin Edward Borowski; Sławomir Michałek artykuł 1998 Zaznacz: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych Edward Borowski; Sławomir Michałek artykuł 1998 Zaznacz: Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowego Edward Borowski artykuł 1999 Zaznacz: Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowym Edward Borowski artykuł 1999 Zaznacz: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów Edward Borowski; Władysław Michałek artykuł 1994 Zaznacz: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego Edward Borowski; Władysław Michałek artykuł 1994 Zaznacz: Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach Edward Borowski; Zofia Uziak artykuł 1972 Zaznacz: Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu Edward Borowski artykuł 1989