Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 23 rekordy
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytuł ▲ (rosnąco)Autor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Aktywność lipazy trzustkowej 3.1.1.3. u kurcząt brojlerów żywionych mieszankami paszowymi z dodatkiem tłuszczu i DL-metioninyJan Masiulanis; Jerzy Truchliński; Ryszard K. Pisarskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Efekty odchowu kurcząt brojlerów różnych zestawów genotypowych, lężonych w ZWD „Drobiarstwo - Działy Specjalne" w Dębówce k. Góry KalwariiHenryk Malec; Ryszard K. Pisarskiartykuł2001
Przejdź do zbioru
Efektywność pentozanazy w zależności od składu mieszanki paszowej dla kurcząt brojlerówRyszard K. Pisarski; Stanisław Wójcikartykuł1995
Przejdź do zbioru
Effects of dietary phytase supplementation on growth and development of limb bones in broiler chickensIwona Puzio; Ryszard K. Pisarski; Tadeusz Studzińskiartykuł2000
Przejdź do zbioru
Możliwość zastąpienia mieszanki finiszer ziarnem zbóż w ostatnich dniach odchowu kurcząt brojlerówAntoni Lipiec; Ryszard K. Pisarskiartykuł1996
Przejdź do zbioru
Przydatność ziarna żyta w żywieniu kurcząt rzeźnychRyszard K. Pisarski; Stanisław Wójcikartykuł1988
Przejdź do zbioru
The effect of hullless oats and barley on the content of abdominal fat and its fatty acid profile in broiler chickenMirosław Zięba; Ryszard K. Pisarskiartykuł2003
Przejdź do zbioru
The effect of phytase substituted for inorganic phosphate supplement upon the chemical composition of muscles, mineral composition of tibia and blood plasma in broiler chickensAntoni Lipiec; Ryszard K. Pisarskiartykuł2000
Przejdź do zbioru
Użyteczność nasion łubinu żółtego i bobiku w żywieniu kurcząt rzeźnychRyszard K. Pisarski; Stanisław Wójcikartykuł1988
Przejdź do zbioru
Użyteczność śrut z łubinu żółtego, grochu i bobiku oraz poekstrakcyjnej śruty z rzepaku „OO” w końcowym okresie odchowu kurcząt brojlerówRyszard K. Pisarski; Stanisław Wójcikartykuł1989
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków L-lizyny i DL-metioniny na zawartość miedzi w osoczu krwi kurcząt brojlerówJan Masiulanis; Ryszard K. Pisarski; Stanisław Wójcikartykuł1985
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku, ilości i okresu stosowania glukanazy na wyniki odchowu kurcząt brojlerówRyszard K. Pisarski; Stanisław Wójcikartykuł1995
Przejdź do zbioru
Wpływ ekstruzji nasion łubinu i bobiku oraz ziarna owsa i jęczmienia na zmiany podstawowego składu chemicznego ze szczególnym uwzględnieniem zmian w składzie włókna pokarmowegoAntoni Lipiec; Ryszard K. Pisarski; Zbiegniew Rzedzickiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentratów tłuszczowych oraz białka w mieszankach paszowych zawierających pszenicę i jęczmień na skład chemiczny mięśni kurcząt brojlerówRyszard K. Pisarskiartykuł1992
Przejdź do zbioru
Wpływ krajowych zbóż i źródeł białka w mieszankach paszowych na skład chemiczny mięśni kurcząt brojlerówRyszard K. Pisarskiartykuł1992
Przejdź do zbioru
Wpływ nagoziarnistego owsa i jęczmienia na skład mineralny i wytrzymałość kości piszczelowych kurcząt brojlerówMałgorzata Kwiecień; Ryszard K. Pisarskiartykuł2003
Przejdź do zbioru
Wpływ postaci fizycznej owsa i jęczmienia oraz dodatku tłuszczu do mieszanek na skład chemiczny mięśni kurcząt brojlerówRyszard K. Pisarskiartykuł1992
Przejdź do zbioru
Wpływ wieku kur o różnym genotypie na masę i niektóre cechy morfologiczne jaj, efekty lęgu oraz masę piskląt i woreczków żółtkowychAgata Cytawa-Konieczny; Ryszard K. Pisarskiartykuł2004
Przejdź do zbioru
Wpływ wieku kur o różnym genotypie na zawartość tłuszczu, cholesterolu całkowitego oraz profil kwasów tłuszczowych w żółtkach jaj i woreczkach żółtkowychAgata Cytawa-Konieczny; Ryszard K. Pisarskiartykuł2004
Przejdź do zbioru
Wpływ zróżnicowanej wilgotności nasion i temperatury podczas ekstruzji na skład chemiczny ekstruderatów z łubinu żółtegoAntoni Lipiec; Bożena Zdunek; Ryszard K. Pisarski; Zbigniew Rzedzickiartykuł1996
Znaleziono 23 rekordy