Zaznacz: Mikroflora drożdżowa owoców krajowych
Przejdź do zbioru
Mikroflora drożdżowa owoców krajowych Adam Szember artykuł 1950 Zaznacz: Fizyczno-chemiczna i biologiczna charakterystyka niektórych gleb Kotliny Kłodzkiej
Przejdź do zbioru
Fizyczno-chemiczna i biologiczna charakterystyka niektórych gleb Kotliny Kłodzkiej Adam Szember; Bohdan Dobrzański; Saturnin Zawadzki artykuł 1953 Zaznacz: Uprzystępnianie roślinom fosforu z jego organicznych połączeń przez drobnoustroje glebowe. Cz. I. Występowanie u drobnoustrojów glebowych uzdolnień do mineralizowania organicznych związków fosforu
Przejdź do zbioru
Uprzystępnianie roślinom fosforu z jego organicznych połączeń przez drobnoustroje glebowe. Cz. I. Występowanie u drobnoustrojów glebowych uzdolnień do mineralizowania organicznych związków fosforu Adam Szember artykuł 1960 Zaznacz: Dynamika rozwoju różnych grup drobnoustrojów podczas zakiszania topinamburu
Przejdź do zbioru
Dynamika rozwoju różnych grup drobnoustrojów podczas zakiszania topinamburu Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1964 Zaznacz: Wpływ źródeł węgla i azotu w pożywce na aktywność antybiotyczną paciorkowców mlekowych
Przejdź do zbioru
Wpływ źródeł węgla i azotu w pożywce na aktywność antybiotyczną paciorkowców mlekowych Adam Szember; Bożena Rączkiewicz artykuł 1966 Zaznacz: Rozpowszechnienie wśród bakterii mlekowych szczepów uzdolnionych do wytwarzania substancji antybiotycznych
Przejdź do zbioru
Rozpowszechnienie wśród bakterii mlekowych szczepów uzdolnionych do wytwarzania substancji antybiotycznych Adam Szember; Eliza Szulga artykuł 1966 Zaznacz: Wpływ witamin w pożywce na intensywność wytwarzania substancji antybiotycznych przez niektóre szczepy bakterii mlekowych
Przejdź do zbioru
Wpływ witamin w pożywce na intensywność wytwarzania substancji antybiotycznych przez niektóre szczepy bakterii mlekowych Adam Szember; Maria Małka artykuł 1966 Zaznacz: Dynamika rozwoju niektórych grup mikroorganizmów podczas zakiszania treści pokarmowej żwacza
Przejdź do zbioru
Dynamika rozwoju niektórych grup mikroorganizmów podczas zakiszania treści pokarmowej żwacza Adam Szember artykuł 1966 Zaznacz: Wpływ naturalnej szczepionki na dynamikę rozwoju bakterii mlekowych i drożdży w zakiszanych ziemniakach
Przejdź do zbioru
Wpływ naturalnej szczepionki na dynamikę rozwoju bakterii mlekowych i drożdży w zakiszanych ziemniakach Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1967 Zaznacz: Wpływ niektórych związków fosforu i węgła na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobaktera
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych związków fosforu i węgła na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobaktera Adam Szember; Andrzej Wyczółkowski artykuł 1968 Zaznacz: Poszukiwania aktywnych szczepów bakterii mlekowych
Przejdź do zbioru
Poszukiwania aktywnych szczepów bakterii mlekowych Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1972 Zaznacz: Wpływ dodatku CaCO3, benzoesanu sodu oraz niektórych surowców roślinnych na przebieg procesów mikrobiologicznych w zakiszanych jabłkach
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku CaCO3, benzoesanu sodu oraz niektórych surowców roślinnych na przebieg procesów mikrobiologicznych w zakiszanych jabłkach Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1972 Zaznacz: Wpływ szczepienia bakteriami mlekowymi na kształtowanie się procesów fermentacyjnych w zakiszanych ziemniakach
Przejdź do zbioru
Wpływ szczepienia bakteriami mlekowymi na kształtowanie się procesów fermentacyjnych w zakiszanych ziemniakach Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1972 Zaznacz: Wpływ nawożenia mineralnego pszenicy i rzepaku na procesy mikrobiologiczne w glebie
Przejdź do zbioru
Wpływ nawożenia mineralnego pszenicy i rzepaku na procesy mikrobiologiczne w glebie Adam Szember; Małgorzata Dąbek-Szreniawska; Maria Drążkiewicz artykuł 1973/1974 Zaznacz: Wpływ promieni ultrafioletowych na niektóre właściwości bakterii mlekowych
Przejdź do zbioru
Wpływ promieni ultrafioletowych na niektóre właściwości bakterii mlekowych Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1976 Zaznacz: Badania nad występowaniem i aktywnością azotobaktera w ryzosferze i glebie pod uprawą pszenicy i jęczmienia w monokulturze przy stałym stosowaniu chwastoksu
Przejdź do zbioru
Badania nad występowaniem i aktywnością azotobaktera w ryzosferze i glebie pod uprawą pszenicy i jęczmienia w monokulturze przy stałym stosowaniu chwastoksu Adam Szember; Alicja Szwed; Krystyna Gostkowska artykuł 1976 Zaznacz: Wpływ niektórych metali na aktywność bakterii mlekowych
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych metali na aktywność bakterii mlekowych Adam Szember; Marianna Stępniak; Stefania Jezierska-Tys artykuł 1979 Zaznacz: Obserwacje nad wpływem DNOC na wzrost i morfologię kolonii mikrogrzybów
Przejdź do zbioru
Obserwacje nad wpływem DNOC na wzrost i morfologię kolonii mikrogrzybów Adam Szember; Krystyna Gostkowska; Teresa Korniłłowicz artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ syntetycznych środków strukturotwórczych na aktywność życiową wybranych grup drobnoustrojów glebowych
Przejdź do zbioru
Wpływ syntetycznych środków strukturotwórczych na aktywność życiową wybranych grup drobnoustrojów glebowych Adam Szember; Andrzej Wyczółkowski; Elżbieta Wielgosz; Teresa Skowrońska artykuł 1980/81 Zaznacz: Wpływ niektórych syntetycznych środków strukturotwórczych na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobaktera
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych syntetycznych środków strukturotwórczych na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobaktera Adam Szember; Elżbieta Wielgosz; Maria Drążkiewicz artykuł 1980/81