Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 27 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytuł ▲ (rosnąco)Autor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
50 lat Sekcji Annales UMCSAdam Szemberartykuł1996
Przejdź do zbioru
Badania nad występowaniem i aktywnością azotobaktera w ryzosferze i glebie pod uprawą pszenicy i jęczmienia w monokulturze przy stałym stosowaniu chwastoksuAdam Szember; Alicja Szwed; Krystyna Gostkowskaartykuł1976
Przejdź do zbioru
Dynamika rozwoju niektórych grup mikroorganizmów podczas zakiszania treści pokarmowej żwaczaAdam Szemberartykuł1966
Przejdź do zbioru
Dynamika rozwoju różnych grup drobnoustrojów podczas zakiszania topinamburuAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1964
Przejdź do zbioru
Fizyczno-chemiczna i biologiczna charakterystyka niektórych gleb Kotliny KłodzkiejAdam Szember; Bohdan Dobrzański; Saturnin Zawadzkiartykuł1953
Przejdź do zbioru
Glony występujące w siedliskach przybrzeżnych dwóch jezior położonych na Pojezierzu Łęczyńsko-WłodawskimAdam Szember; Barbara Cywińska; Jadwiga Furczak; Teresa Korniłłowiczartykuł1989
Przejdź do zbioru
Mikroflora drożdżowa owoców krajowychAdam Szemberartykuł1950
Przejdź do zbioru
Obserwacje nad wpływem DNOC na wzrost i morfologię kolonii mikrogrzybówAdam Szember; Krystyna Gostkowska; Teresa Korniłłowiczartykuł1979
Przejdź do zbioru
Poszukiwania aktywnych szczepów bakterii mlekowychAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Procesy mikrobiologiczne w glebach przybrzeżnych dwóch jezior Pojezierza Łęczyńsko-WłodawskiegoAdam Szember; Alicja Szwed; Andrzej Wyczółkowski; Elżbieta Wielgosz; Jolanta Bielińska; Teresa Korniłłowiczartykuł1994
Przejdź do zbioru
Przemiany biochemiczne i mikrobiologiczne zachodzące podczas przechowywania gnojowicyAdam Szember; Małgorzata Cichoń-Drążekartykuł1987
Przejdź do zbioru
Rozpowszechnienie wśród bakterii mlekowych szczepów uzdolnionych do wytwarzania substancji antybiotycznychAdam Szember; Eliza Szulgaartykuł1966
Przejdź do zbioru
Uprzystępnianie roślinom fosforu z jego organicznych połączeń przez drobnoustroje glebowe. Cz. I. Występowanie u drobnoustrojów glebowych uzdolnień do mineralizowania organicznych związków fosforuAdam Szemberartykuł1960
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku CaCO3, benzoesanu sodu oraz niektórych surowców roślinnych na przebieg procesów mikrobiologicznych w zakiszanych jabłkachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ naturalnej szczepionki na dynamikę rozwoju bakterii mlekowych i drożdży w zakiszanych ziemniakachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1967
Przejdź do zbioru
Wpływ nawożenia mineralnego pszenicy i rzepaku na procesy mikrobiologiczne w glebieAdam Szember; Małgorzata Dąbek-Szreniawska; Maria Drążkiewiczartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych czynników fizycznych i chemicznych na biologię grzyba wyosobnionego ze ścieków Zakładów Chemicznych „Organika” w Nowej SarzynieAdam Szember; Małgorzata Cichoń-Drążekartykuł1986
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych metali na aktywność bakterii mlekowychAdam Szember; Marianna Stępniak; Stefania Jezierska-Tysartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych syntetycznych środków strukturotwórczych na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobakteraAdam Szember; Elżbieta Wielgosz; Maria Drążkiewiczartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych związków fosforu i węgła na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobakteraAdam Szember; Andrzej Wyczółkowskiartykuł1968
Znaleziono 27 rekordów