Wyniki wyszukiwania
Wpływ chlorków na zawartość azotu i skład aminokwasowy białka jako wskaźnika wartości pokarmowej kapusty pastewnej (Brassica oleracea L. var. acephala)
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Władysław Michałek
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XLVII 26
- Rok: 1992
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślin
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: III 15
- Rok: 1995
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinach
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: III 16
- Rok: 1995
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: II 5
- Rok: 1994
Wpływ chlorków na produktywność i zawartość węglowodanów w liściach sałaty (Lactuca safiva var. capitata L.)
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Władysław Michałek
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: I 4
- Rok: 1993
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: II 6
- Rok: 1994
Wyświetlono 6 rekordów
Znaleziono 6 rekordów