Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 20 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca)KolekcjaRok wydania ▼ (malejąco)
Przejdź do zbioru
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowychEugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujakartykuł1990
Przejdź do zbioru
Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktuHelena Górecka; Stanisław Bujak; Zdzisław Targońskiartykuł1985
Przejdź do zbioru
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentumEugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowegoEwa Kisielewska; Helena Górecka; Stanisław Bujakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznymEugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskichBohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakartykuł1979
Przejdź do zbioru
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1977/1978
Przejdź do zbioru
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowejFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowaniaFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczejStanisław Bujak; Tadeusz Frączekartykuł1970
Przejdź do zbioru
Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanegoStanisław Bujak; Tadeusz Frączekartykuł1970
Przejdź do zbioru
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowymBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju RhodotorulaEugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1968
Znaleziono 20 rekordów