Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 20 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowymBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentumEugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1977/1978
Przejdź do zbioru
Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowegoEwa Kisielewska; Helena Górecka; Stanisław Bujakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.Eugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju RhodotorulaEugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskichBohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujakartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznymEugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrówEugenia Podgórska; Stanisław Bujakartykuł1968
Przejdź do zbioru
Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktuHelena Górecka; Stanisław Bujak; Zdzisław Targońskiartykuł1985
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczejStanisław Bujak; Tadeusz Frączekartykuł1970
Przejdź do zbioru
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanegoStanisław Bujak; Tadeusz Frączekartykuł1970
Przejdź do zbioru
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowejFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowejBohdan Achremowicz; Stanisław Bujakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowaniaFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowychEugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujakartykuł1990
Znaleziono 20 rekordów