Zaznacz: Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowym
Przejdź do zbioru
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowym Bohdan Achremowicz; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujak artykuł 1982 Zaznacz: Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowych
Przejdź do zbioru
Badania pektynowej wartości wytłoków jabłkowych pochodzących z różnych okresów przerobu jabłek przemysłowych Franciszek Bosak; Stanisław Bujak artykuł 1982 Zaznacz: Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum
Przejdź do zbioru
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak artykuł 1983/1984 Zaznacz: Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej
Przejdź do zbioru
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1977/1978 Zaznacz: Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowego
Przejdź do zbioru
Wzrost drożdży w podłożach o różnej zawartości ekstraktu, wyosobnionych z zagęszczonego soku jabłkowego Ewa Kisielewska; Helena Górecka; Stanisław Bujak artykuł 1983/1984 Zaznacz: Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1982 Zaznacz: Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula
Przejdź do zbioru
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym Eugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujak artykuł 1983/1984 Zaznacz: Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktu
Przejdź do zbioru
Aktywność fermentacyjna drożdży w sokach jabłkowych o różnym stężeniu ekstraktu Helena Górecka; Stanisław Bujak; Zdzisław Targoński artykuł 1985 Zaznacz: Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczej
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków Amylopolu-P do zacierów ziemniaczanych na przebieg fermentacji i wydajność alkoholu w gorzelni rolniczej Stanisław Bujak; Tadeusz Frączek artykuł 1970 Zaznacz: Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowych
Przejdź do zbioru
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowych Franciszek Bosak; Stanisław Bujak artykuł 1982 Zaznacz: Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanego
Przejdź do zbioru
Wpływ stosowania Amylopolu-P w gorzelni rolniczej na skład chemiczny wywaru ziemniaczanego Stanisław Bujak; Tadeusz Frączek artykuł 1970 Zaznacz: Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowej
Przejdź do zbioru
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. II. Badania nad otrzymaniem niskozestryfikowanej pektyny jabłkowej Franciszek Bosak; Stanisław Bujak artykuł 1973/1974 Zaznacz: Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowej
Przejdź do zbioru
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achremowicz; Stanisław Bujak artykuł 1973/1974 Zaznacz: Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowania
Przejdź do zbioru
Badania nad otrzymywaniem preparatów pektynowych. Cz. I. Technologia produkcji pektyny o średnim stopniu zestryfikowania Franciszek Bosak; Stanisław Bujak artykuł 1973/1974 Zaznacz: Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych
Przejdź do zbioru
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych Eugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujak artykuł 1990