Wyniki wyszukiwania
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXX 19
- Rok: 1975
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXXIV 18
- Rok: 1979
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XLVI 25
- Rok: 1991
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XLVII 27
- Rok: 1992
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXXVII 11
- Rok: 1982
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXIV 14
- Rok: 1969
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światła
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXXVIII/XXXIX 31
- Rok: 1983/1984
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXXV/XXXVI 30
- Rok: 1980/81
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXXII/XXXIII 14
- Rok: 1977/1978
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XXVII 11
- Rok: 1972
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasu
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XLIV 19
- Rok: 1989
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: I 5
- Rok: 1993
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: II 5
- Rok: 1994
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: II 10
- Rok: 1994
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: L 19
- Rok: 1995
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: III 14
- Rok: 1995
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio E, Agricultura
- Tom/numer: XLIV 18
- Rok: 1989
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła
- Kolekcja: artykuł
- Autor: Edward Borowski
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: II 1
- Rok: 1994
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: II 6
- Rok: 1994
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
- Kolekcja: artykuł
- Autor:
- Tytuł czasopisma: Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska. Sectio EEE, Horticultura
- Tom/numer: VI
- Rok: 1998
Wyświetlono rekordy 1-20 z 32
Znaleziono 32 rekordy