Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 27 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Wpływ syntetycznych środków strukturotwórczych na aktywność życiową wybranych grup drobnoustrojów glebowychAdam Szember; Andrzej Wyczółkowski; Elżbieta Wielgosz; Teresa Skowrońskaartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych związków fosforu i węgła na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobakteraAdam Szember; Andrzej Wyczółkowskiartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych metali na aktywność bakterii mlekowychAdam Szember; Marianna Stępniak; Stefania Jezierska-Tysartykuł1979
Przejdź do zbioru
Obserwacje nad wpływem DNOC na wzrost i morfologię kolonii mikrogrzybówAdam Szember; Krystyna Gostkowska; Teresa Korniłłowiczartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych czynników fizycznych i chemicznych na biologię grzyba wyosobnionego ze ścieków Zakładów Chemicznych „Organika” w Nowej SarzynieAdam Szember; Małgorzata Cichoń-Drążekartykuł1986
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych syntetycznych środków strukturotwórczych na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobakteraAdam Szember; Elżbieta Wielgosz; Maria Drążkiewiczartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Przemiany biochemiczne i mikrobiologiczne zachodzące podczas przechowywania gnojowicyAdam Szember; Małgorzata Cichoń-Drążekartykuł1987
Przejdź do zbioru
Wpływ syntetycznych preparatów strukturotwórczych i niekonwencjonalnych nawozów na aktywność enzymatyczną gleby płowej wytworzonej z lessu, przy zastosowaniu obniżonego ciśnienia tlenu w inkubowanych próbkachAdam Szember; Jadwiga Furczakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Wpływ odpadów kopalnianych wzbogaconych piarwiastkami śladowymi na aktywność wybranych zespołów drobnoustrojów glebowychAdam Szemberartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ źródeł węgla i azotu w pożywce na aktywność antybiotyczną paciorkowców mlekowychAdam Szember; Bożena Rączkiewiczartykuł1966
Przejdź do zbioru
Poszukiwania aktywnych szczepów bakterii mlekowychAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Rozpowszechnienie wśród bakterii mlekowych szczepów uzdolnionych do wytwarzania substancji antybiotycznychAdam Szember; Eliza Szulgaartykuł1966
Przejdź do zbioru
Wpływ promieni ultrafioletowych na niektóre właściwości bakterii mlekowychAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1976
Przejdź do zbioru
Mikroflora drożdżowa owoców krajowychAdam Szemberartykuł1950
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku CaCO3, benzoesanu sodu oraz niektórych surowców roślinnych na przebieg procesów mikrobiologicznych w zakiszanych jabłkachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ nawożenia mineralnego pszenicy i rzepaku na procesy mikrobiologiczne w glebieAdam Szember; Małgorzata Dąbek-Szreniawska; Maria Drążkiewiczartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Wpływ witamin w pożywce na intensywność wytwarzania substancji antybiotycznych przez niektóre szczepy bakterii mlekowychAdam Szember; Maria Małkaartykuł1966
Przejdź do zbioru
Dynamika rozwoju niektórych grup mikroorganizmów podczas zakiszania treści pokarmowej żwaczaAdam Szemberartykuł1966
Przejdź do zbioru
Badania nad występowaniem i aktywnością azotobaktera w ryzosferze i glebie pod uprawą pszenicy i jęczmienia w monokulturze przy stałym stosowaniu chwastoksuAdam Szember; Alicja Szwed; Krystyna Gostkowskaartykuł1976
Przejdź do zbioru
Wpływ naturalnej szczepionki na dynamikę rozwoju bakterii mlekowych i drożdży w zakiszanych ziemniakachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1967
Znaleziono 27 rekordów