Zaznacz: Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowym
Przejdź do zbioru
Próby doboru organizmów drożdżopodobnych do produkcji białka paszowego na wywarze melasowym Bohdan Achremowicz; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Produkcja kwasu mlekowego przez unieruchomione komórki bakteryjne
Przejdź do zbioru
Produkcja kwasu mlekowego przez unieruchomione komórki bakteryjne Andrzej Baraniak; Bohdan Achremowicz; Józef Trepiet artykuł 1987 Zaznacz: Ocena właściwości technologicznych niektórych odmian i linii pszenicy o zróżnicowanej zawartości białka
Przejdź do zbioru
Ocena właściwości technologicznych niektórych odmian i linii pszenicy o zróżnicowanej zawartości białka Bohdan Achremowicz; Danuta Kulpa; Marian Milczak artykuł 1983/1984 Zaznacz: Optymalizacja warunków wstępnego przygotowania trocin bukowych za pomocą wodno-dioksanowych roztworów wodorotlenku sodowego dla enzymatycznej hydrolizy celulozy
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków wstępnego przygotowania trocin bukowych za pomocą wodno-dioksanowych roztworów wodorotlenku sodowego dla enzymatycznej hydrolizy celulozy Bohdan Achremowicz; Zdzisław Targoński artykuł 1986 Zaznacz: Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ niektórych morfaktyn na wartość technologiczną owoców pomidorów i papryki
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych morfaktyn na wartość technologiczną owoców pomidorów i papryki Bohdan Achremowicz; Danuta Kulpa; Stefan Łukasik artykuł 1982 Zaznacz: Próby biosyntezy białka (SCP) na surowcach ligno-celulozowych poddanych wstępnemu traktowaniu alkaliami
Przejdź do zbioru
Próby biosyntezy białka (SCP) na surowcach ligno-celulozowych poddanych wstępnemu traktowaniu alkaliami Bohdan Achremowicz artykuł 1985 Zaznacz: Wspólne hodowle różnych gatunków drożdży oraz grzybów pleśniowych i drożdży w mikrobiologicznej syntezie białka. Część III. Wspólne hodowle grzybów i drożdży na substracie celulozowym
Przejdź do zbioru
Wspólne hodowle różnych gatunków drożdży oraz grzybów pleśniowych i drożdży w mikrobiologicznej syntezie białka. Część III. Wspólne hodowle grzybów i drożdży na substracie celulozowym Bohdan Achremowicz artykuł 1979 Zaznacz: Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowej
Przejdź do zbioru
Wstępne badania nad biosyntezą białka przez wybrane szczepy drożdży na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achremowicz; Stanisław Bujak artykuł 1973/1974 Zaznacz: Intensywność oddychania różnych gatunków drożdży w obecności węglowodorów alifatycznych
Przejdź do zbioru
Intensywność oddychania różnych gatunków drożdży w obecności węglowodorów alifatycznych Bohdan Achremowicz artykuł 1973/1974 Zaznacz: Wpływ dwóch poziomów nawożenia azotowego na plonowanie niektórych odmian pszenicy jarej. Część I
Przejdź do zbioru
Wpływ dwóch poziomów nawożenia azotowego na plonowanie niektórych odmian pszenicy jarej. Część I Bohdan Achremowicz; Bolesław Styk; Halina Borkowska artykuł 1994 Zaznacz: Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych
Przejdź do zbioru
Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska artykuł 1994