Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 51 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca) ▼ (malejąco)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Zmiana rzeźby uprawnych zboczy lessowych w ElizówceZygmunt Mazurartykuł1972
Przejdź do zbioru
Procesy erozyjne w zlewni rzeki CiemięgiStanisław Pałyś; Tadeusz Orlik; Zygmunt Mazurartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ doglebowego stosowania niektórych herbicydów na odchwaszczenie i plonowanie InuBolesław Styk; Zygmunt Cieciuchartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ wilgotności środowiska odżywczego na wykorzystanie przez sałatę azotu, potasu i wapniaZofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorachEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Badania farmakologiczne preparatu PropanididGrzegorz Staśkiewicz; Stanisław Patyra; Zbigniew Rolińskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Zmiany morfologiczne po podaniu preparatu Propanidid do a. femoralis u szczurówAdam Kądziołka; Grzegorz Staśkiewicz; Zbigniew Rolińskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Histamina, kwas mlekowy i pirogronowy w przebiegu niestrawności kwaśnej bydłaEdward Pinkiewicz; Irena Rukasz; Juliusz Szalecki; Zbigniew Pomorskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Próba określenia rzeczywistego zasięgu punktów kopulacyjnych ogierów państwowych i uznanych w woj. lubelskimEwald Sasimowski; Marian Budzyński; Zbigniew Lisartykuł1972
Przejdź do zbioru
Poszukiwania aktywnych szczepów bakterii mlekowychAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku CaCO3, benzoesanu sodu oraz niektórych surowców roślinnych na przebieg procesów mikrobiologicznych w zakiszanych jabłkachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ szczepienia bakteriami mlekowymi na kształtowanie się procesów fermentacyjnych w zakiszanych ziemniakachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Zawartość Ca, P i Mg w rocznym odroście roślinności pastwiskowejStanisław Wójcik; Wacław Krasuckiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ produktów przemiany materii celulolitycznych szczepów Streptomyces na rozwój Azotobacter chroococcumMałgorzata Dąbek-Szreniawska; Teresa Skowrońskaartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutówAdam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Ziołoartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutówAdam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Ziołoartykuł1972
Przejdź do zbioru
Badania nad skutecznością preparatów używanych do zwalczania owocówki jabłkóweczki (Carpocapsa pomonella L.) w RZD ElizówkaTadeusz Ziarkiewiczartykuł1972
Przejdź do zbioru
Strefy termowrażliwe a regulacja temperatury u świńTadeusz Studzińskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogennąAdam Kądziołka; Stanisław Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Rucińskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogennąAdam Kądziołka; Stanisław Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Rucińskiartykuł1972
Znaleziono 51 rekordów