Zaznacz: Zróżnicowanie typologiczne gleb jako podstawa oceny szkód w środowisku przyrodniczym na przykładzie otoczenia huty cynku
Przejdź do zbioru
Zróżnicowanie typologiczne gleb jako podstawa oceny szkód w środowisku przyrodniczym na przykładzie otoczenia huty cynku Ryszard Turski; Stanisław Baran artykuł 1976 Zaznacz: Zmiany zawartości białka w mleku krów rasy nizinnej czarno-białej i nizinnej czerwono-białej w zależności od zawartości tłuszczu, przebiegu laktacji i pory wycielenia
Przejdź do zbioru
Zmiany zawartości białka w mleku krów rasy nizinnej czarno-białej i nizinnej czerwono-białej w zależności od zawartości tłuszczu, przebiegu laktacji i pory wycielenia Ryszard Stenzel artykuł 1976 Zaznacz: Zmiany pośmiertne w jądrze czerwiennym (nucleus ruber) krów obserwowane w mikroskopie elektronowym
Przejdź do zbioru
Zmiany pośmiertne w jądrze czerwiennym (nucleus ruber) krów obserwowane w mikroskopie elektronowym Marian Chomiak; Stefan Hereć artykuł 1976 Zaznacz: Zdolność kiełkowania kłębków buraków cukrowych w zależności od wieku nasion, typów podłoża i głębokości wysiewu
Przejdź do zbioru
Zdolność kiełkowania kłębków buraków cukrowych w zależności od wieku nasion, typów podłoża i głębokości wysiewu Jan Szklarz; Stanisława Wójcik artykuł 1976 Zaznacz: Zawartość składników pokarmowych w różnych odmianach kapusty pastewnej Brassica oleracea L. var. acephala DC
Przejdź do zbioru
Zawartość składników pokarmowych w różnych odmianach kapusty pastewnej Brassica oleracea L. var. acephala DC Maria Bubicz artykuł 1976 Zaznacz: Zawartość niektórych składników mineralnych i organicznych w życie, pszenicy i rzepaku ozimym w różnych okresach wegetacji jesienno-zimowej i wczesnowiosennej. Cz. I. Ilościowe zmiany w zawartości Cu, Mn, Zn oraz K i P
Przejdź do zbioru
Zawartość niektórych składników mineralnych i organicznych w życie, pszenicy i rzepaku ozimym w różnych okresach wegetacji jesienno-zimowej i wczesnowiosennej. Cz. I. Ilościowe zmiany w zawartości Cu, Mn, Zn oraz K i P Krystyna Zimowska artykuł 1976 Zaznacz: Zawartość niektórych składników mineralnych i organicznych w życie, pszenicy i rzepaku ozimym w różnych okresach wegetacji jesienno-zimowej i wczesnowiosennej. Cz. II. Ilościowe zmiany zawartości azotanów, azotu i białka całkowitego
Przejdź do zbioru
Zawartość niektórych składników mineralnych i organicznych w życie, pszenicy i rzepaku ozimym w różnych okresach wegetacji jesienno-zimowej i wczesnowiosennej. Cz. II. Ilościowe zmiany zawartości azotanów, azotu i białka całkowitego Jerzy Iskierko; Krystyna Zimowska artykuł 1976 Zaznacz: Zależność między ciężarem ciała i wiekiem owiec a produkcją wełny
Przejdź do zbioru
Zależność między ciężarem ciała i wiekiem owiec a produkcją wełny Mirosław Pięta; Tadeusz Efner artykuł 1976 Zaznacz: Zagadnienie niedoborów mineralnych pastwisk bieszczadzkich. Część I. Mikroelementy (Cu, Mo, Co, Fe, Zn, Mn, B)
Przejdź do zbioru
Zagadnienie niedoborów mineralnych pastwisk bieszczadzkich. Część I. Mikroelementy (Cu, Mo, Co, Fe, Zn, Mn, B) Edward Pinkiewicz; Mieczysław Pieńkowski artykuł 1976 Zaznacz: Zagadnienie niedoborów mineralnych pastwisk bieszczadzkich Część II. Makroelementy (P, Ca, Mg, K, Na)
Przejdź do zbioru
Zagadnienie niedoborów mineralnych pastwisk bieszczadzkich Część II. Makroelementy (P, Ca, Mg, K, Na) Mieczysław Pieńkowski artykuł 1976 Zaznacz: Zagadnienie niedoborów mineralnych pastwisk bieszczadzkich. Część III. Próba zapobiegania niedoborom mineralnym u bydła
Przejdź do zbioru
Zagadnienie niedoborów mineralnych pastwisk bieszczadzkich. Część III. Próba zapobiegania niedoborom mineralnym u bydła Edward Pinkiewicz; Mieczysław Pieńkowski artykuł 1976 Zaznacz: Zaburzenia w przemianie mineralnej u krów z syndromem zalegania w okresie żywienia zimowego i na początku sezonu pastwiskowego
Przejdź do zbioru
Zaburzenia w przemianie mineralnej u krów z syndromem zalegania w okresie żywienia zimowego i na początku sezonu pastwiskowego Eligiusz Madej artykuł 1976 Zaznacz: Zaburzenia przemiany mineralnej u krów z porażeniami hipokalcemicznymi w świetle aktualnych poglądów na etiologię chorob
Przejdź do zbioru
Zaburzenia przemiany mineralnej u krów z porażeniami hipokalcemicznymi w świetle aktualnych poglądów na etiologię chorob Eligiusz Madej artykuł 1976 Zaznacz: Występowanie raka koniczyny (Sclerotinia trifoliorum Erikss.) w bieszczadzkim rejonie rolniczym
Przejdź do zbioru
Występowanie raka koniczyny (Sclerotinia trifoliorum Erikss.) w bieszczadzkim rejonie rolniczym Anna Wagner; Barbara Łacicowa artykuł 1976 Zaznacz: Wyniki tuczu i wartość rzeźna świń pochodzących z krzyżówek uszlachetnionej świni nadbużańskiej z rasą polską białą zwisłouchą
Przejdź do zbioru
Wyniki tuczu i wartość rzeźna świń pochodzących z krzyżówek uszlachetnionej świni nadbużańskiej z rasą polską białą zwisłouchą Aleksander Walkiewicz; Jan Nozdryn-Płotnicki; Krystyna Lecyk artykuł 1976 Zaznacz: Współzależność między mlecznością matek a wzrostem jagniąt jako czynnik selekcyjny
Przejdź do zbioru
Współzależność między mlecznością matek a wzrostem jagniąt jako czynnik selekcyjny Czesława Kalinowska artykuł 1976 Zaznacz: Wpływ warunków glebowych i poziomu nawożenia mineralnego NPK na zawartość pierwiastków śladowych w rzepaku ozimym
Przejdź do zbioru
Wpływ warunków glebowych i poziomu nawożenia mineralnego NPK na zawartość pierwiastków śladowych w rzepaku ozimym Maria Mikos artykuł 1976 Zaznacz: Wpływ terminów nawożenia fosforowo-potasowego na plonowanie łąk nadbużańskich
Przejdź do zbioru
Wpływ terminów nawożenia fosforowo-potasowego na plonowanie łąk nadbużańskich Henryk Kern; Ryszard Baryła artykuł 1976 Zaznacz: Wpływ promieni ultrafioletowych na niektóre właściwości bakterii mlekowych
Przejdź do zbioru
Wpływ promieni ultrafioletowych na niektóre właściwości bakterii mlekowych Adam Szember; Wiesław Słupczyński artykuł 1976 Zaznacz: Wpływ poekstrakcyjnej śruty bawełnianej w dawkach pokarmowych dla świń na szybkość przechodzenia treści przez przewód pokarmowy i strawność dawek
Przejdź do zbioru
Wpływ poekstrakcyjnej śruty bawełnianej w dawkach pokarmowych dla świń na szybkość przechodzenia treści przez przewód pokarmowy i strawność dawek Jan Wojtasik; Stanisław Wójcik; Wanda Bojarczyk artykuł 1976