Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 44 rekordy
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytuł ▼ (malejąco)Autor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Zmienność plonowania dwóch odmian jęczmienia jarego pod wpływem nawożenia mineralnego i ilości wysiewuBolesław Styk; Szymon Dziambaartykuł1982
Przejdź do zbioru
Zapas nasion chwastów w niektórych glebach południowo-wschodniej i środkowej Polski. Cz. I. Gleby bielicoweMarian Wesołowskiartykuł1982
Przejdź do zbioru
Występowanie pierwiastków śladowych w wodach terenów rolniczego wykorzystania gnojowicyJózef Borowiec; Julian Gajdaartykuł1982
Przejdź do zbioru
Współdziałanie związków stymulujących ośrodkowe receptory noradrenalinowe ze związkiem stymulującym ośrodkowe receptory dopaminoweMałgorzata Stelmasiakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez roślinyEdward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ zróżnicowanego żywienia azotowo-siarkowego na produktywność i wartość biologiczną wybranych roślin pastewnychAnna Trojanowska-Solecka; Maria Szymańska; Zofia Uziakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ zmiennego uwilgotnienia i typu gleby na plonowanie i strukturę plonu żyta, pszenicy i pszenżytaSzymon Dziambaartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ typów gleby, poziomów wilgotności i nawożenia na plony nasion lucerny mieszańcowej (Medicago media Pers.) i ich jakośćMieczysław Wilczekartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ temperatury i czasu jej oddziaływania na zmiany zdolności żelowania preparatów pektynowychFranciszek Bosak; Stanisław Bujakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ poziomu żywienia białkowego, energetycznego i mineralnegona cechy fizyczne i chemiczne kości kurcząt rzeźnych.Część II. Zawartość makro- i mikroelementów w popiele kościJanina Wnukartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ poziomu i jakości białka w dawce tucznikówna niektóre cechy anatomiczne i chemiczne wybranych narządów i tkanek.Część II. Skład chemiczny wątroby i tkanek mięsnychKazimierz Wideński; Stanisław Wójcikartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ osadów ściekowych na zawartość metali ciężkich w roślinach. Cz. II. Zawartość metali ciężkich w roślinach nawożonych osadami ściekowymiTadeusz Filipekartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ osadów ściekowych na zawartość metali ciężkich w roślinach. Cz. I. Chemiczne właściwości osadów ze ścieków komunalnych i komunalno-przemysłowychTadeusz Filipekartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych morfaktyn na wartość technologiczną owoców pomidorów i paprykiBohdan Achremowicz; Danuta Kulpa; Stefan Łukasikartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych czynników na wynik uprawy międzyplonów w środkowo-wschodniej Polsce. Cz. II. Poplony ścierniskoweCzesław Michałowskiartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ nawożenia magnezowego na plony i jakość tytoniu papierosowego jasnegoAntoni Garbaty; Czesław Szewczuk; Jan Szklarzartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ imipraminy i amitryptyliny na ośrodkowe działanie klonidyny i metoksaminy u szczurówGrażyna Ossowskaartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ dwunitro-orto-krezolu (DNOC) na fizjologię i morfologię grzybów glebowych. Cz. I. Oddziaływanie różnych stężeń DNOC na zużycie glukozy, biomasę grzybni i zawartość w niej N-organicznegoTeresa Korniłłowiczartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ częściowej defoliacji na wzrost i plonowanie buraków cukrowychIrena Bieńkowska; Ryszard Stanekartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ azatiopryny (imuranu) na indukowaną fenobarbitalem eliminację amidopiryny przez uszkodzoną czterochlorkiem węgla izolowaną wątrobę szczuraAnna Chodkowskaartykuł1982
Znaleziono 44 rekordy