Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 27 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca) ▲ (rosnąco)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Wpływ syntetycznych środków strukturotwórczych na aktywność życiową wybranych grup drobnoustrojów glebowychAdam Szember; Andrzej Wyczółkowski; Elżbieta Wielgosz; Teresa Skowrońskaartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych związków fosforu i węgła na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobakteraAdam Szember; Andrzej Wyczółkowskiartykuł1968
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych metali na aktywność bakterii mlekowychAdam Szember; Marianna Stępniak; Stefania Jezierska-Tysartykuł1979
Przejdź do zbioru
Obserwacje nad wpływem DNOC na wzrost i morfologię kolonii mikrogrzybówAdam Szember; Krystyna Gostkowska; Teresa Korniłłowiczartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych czynników fizycznych i chemicznych na biologię grzyba wyosobnionego ze ścieków Zakładów Chemicznych „Organika” w Nowej SarzynieAdam Szember; Małgorzata Cichoń-Drążekartykuł1986
Przejdź do zbioru
Wpływ niektórych syntetycznych środków strukturotwórczych na wiązanie azotu atmosferycznego przez azotobakteraAdam Szember; Elżbieta Wielgosz; Maria Drążkiewiczartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Przemiany biochemiczne i mikrobiologiczne zachodzące podczas przechowywania gnojowicyAdam Szember; Małgorzata Cichoń-Drążekartykuł1987
Przejdź do zbioru
Wpływ syntetycznych preparatów strukturotwórczych i niekonwencjonalnych nawozów na aktywność enzymatyczną gleby płowej wytworzonej z lessu, przy zastosowaniu obniżonego ciśnienia tlenu w inkubowanych próbkachAdam Szember; Jadwiga Furczakartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Wpływ odpadów kopalnianych wzbogaconych piarwiastkami śladowymi na aktywność wybranych zespołów drobnoustrojów glebowychAdam Szemberartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ źródeł węgla i azotu w pożywce na aktywność antybiotyczną paciorkowców mlekowychAdam Szember; Bożena Rączkiewiczartykuł1966
Przejdź do zbioru
Poszukiwania aktywnych szczepów bakterii mlekowychAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Rozpowszechnienie wśród bakterii mlekowych szczepów uzdolnionych do wytwarzania substancji antybiotycznychAdam Szember; Eliza Szulgaartykuł1966
Przejdź do zbioru
Wpływ promieni ultrafioletowych na niektóre właściwości bakterii mlekowychAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1976
Przejdź do zbioru
Mikroflora drożdżowa owoców krajowychAdam Szemberartykuł1950
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku CaCO3, benzoesanu sodu oraz niektórych surowców roślinnych na przebieg procesów mikrobiologicznych w zakiszanych jabłkachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ nawożenia mineralnego pszenicy i rzepaku na procesy mikrobiologiczne w glebieAdam Szember; Małgorzata Dąbek-Szreniawska; Maria Drążkiewiczartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Wpływ witamin w pożywce na intensywność wytwarzania substancji antybiotycznych przez niektóre szczepy bakterii mlekowychAdam Szember; Maria Małkaartykuł1966
Przejdź do zbioru
Dynamika rozwoju niektórych grup mikroorganizmów podczas zakiszania treści pokarmowej żwaczaAdam Szemberartykuł1966
Przejdź do zbioru
Badania nad występowaniem i aktywnością azotobaktera w ryzosferze i glebie pod uprawą pszenicy i jęczmienia w monokulturze przy stałym stosowaniu chwastoksuAdam Szember; Alicja Szwed; Krystyna Gostkowskaartykuł1976
Przejdź do zbioru
Wpływ naturalnej szczepionki na dynamikę rozwoju bakterii mlekowych i drożdży w zakiszanych ziemniakachAdam Szember; Wiesław Słupczyńskiartykuł1967
Znaleziono 27 rekordów