Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 32 rekordy
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytuł ▲ (rosnąco)Autor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światłaEdward Borowskiartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Reaction of glasshouse tomato to potassium chloride or sulphate fertilization on various substratesEdward Borowski; Józef Nurzyński; Zenia Michałojćartykuł2000
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowymEdward Borowskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowymEdward Borowskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnychEdward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziakartykuł1975
Przejdź do zbioru
Reakcja roślin ogórka traktowanych paklobutrazolem na okresowe działanie chłoduEdward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowskiartykuł1997
Przejdź do zbioru
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światłaEdward Borowskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślinEdward Borowski; Zbyszek K. Blamowskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrzaEdward Borowskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. II. Zawartość i tempo akumulacji podstawowych makroskładników w roślinachEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1995
Przejdź do zbioru
Reakcja sałaty na żywienie azotanami lub amonem w warunkach zróżnicowanych temperatur pożywki mineralnej. I. Wzrost i gospodarka azotowa roślinEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1995
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasuEdward Borowskiartykuł1989
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotuEdward Borowskiartykuł1989
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorachEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowegoEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynówEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowymEdward Borowskiartykuł1999
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowegoEdward Borowskiartykuł1999
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnychEdward Borowski; Sławomir Michałekartykuł1998
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślinEdward Borowski; Sławomir Michałekartykuł1998
Znaleziono 32 rekordy