Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 32 rekordy
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytuł ▼ (malejąco)Autor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Wzrost i fizjologiczne reakcje na chłód roślin papryki słodkiej poddanych działaniu paklobutrazoluEdward Borowski; Lidia Kozłowska; Zbyszek K. Blamowskiartykuł1998
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez roślinyEdward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. I. Wpływ zasolenia podłoża na wzrost roślin, wymianę gazową, nodulację korzeni oraz zawartość sodu i chloru w roślinachEdward Borowskiartykuł2003
Przejdź do zbioru
Wrażliwość krajowych odmian soi na zasolenie chlorkiem sodu. Cz. II. Wpływ zasolenia podłoża na plon nasion oraz zawartość w nich białka i tłuszczuEdward Borowskiartykuł2003
Przejdź do zbioru
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślinEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórkówEdward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziakartykuł1977/1978
Przejdź do zbioru
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorówEdward Borowskiartykuł1992
Przejdź do zbioru
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefoliumEdward Borowski; Lidia Kozłowskaartykuł1993
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślinEdward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziakartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidoryEdward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziakartykuł1969
Przejdź do zbioru
Wpływ formy azotu na wzrost, fotosyntezę i pobieranie fosforu przez rośliny słonecznikaEdward Borowskiartykuł2001
Przejdź do zbioru
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzyEdward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziakartykuł1991
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. I. Plonowanie i wymiana gazowa roślinEdward Borowski; Sławomir Michałekartykuł1998
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnychEdward Borowski; Sławomir Michałekartykuł1998
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część I. Reakcja roślin na glin i dodatek hydrożelu potasowegoEdward Borowskiartykuł1999
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku do kultur piaskowych hydrożelu potasowego (Akrygelu K) lub zwiększonego nawożenia potasem na rośliny pomidora, rosnące w obecności zróżnicowanych dawek glinu. Część II. Reakcja roślin na glin w warunkach zwiększonej zawartości jonów potasu w podłożu piaskowymEdward Borowskiartykuł1999
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynówEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowegoEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorachEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotuEdward Borowskiartykuł1989
Znaleziono 32 rekordy