Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 32 rekordy
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnychEdward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziakartykuł1975
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślinEdward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziakartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzyEdward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziakartykuł1991
Przejdź do zbioru
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorówEdward Borowskiartykuł1992
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez roślinyEdward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidoryEdward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziakartykuł1969
Przejdź do zbioru
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światłaEdward Borowskiartykuł1983/1984
Przejdź do zbioru
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślinEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórkówEdward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziakartykuł1977/1978
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorachEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasuEdward Borowskiartykuł1989
Przejdź do zbioru
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefoliumEdward Borowski; Lidia Kozłowskaartykuł1993
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynówEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1994
Przejdź do zbioru
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrzaEdward Borowskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślinEdward Borowski; Zbyszek K. Blamowskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowymEdward Borowskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotuEdward Borowskiartykuł1989
Przejdź do zbioru
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światłaEdward Borowskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowegoEdward Borowski; Władysław Michałekartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnychEdward Borowski; Sławomir Michałekartykuł1998
Znaleziono 32 rekordy