Zaznacz: Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych Edward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziak artykuł 1975 Zaznacz: Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin Edward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziak artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
Przejdź do zbioru
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy Edward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziak artykuł 1991 Zaznacz: Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów
Przejdź do zbioru
Wpływ triakontanolu (TRIA) na wzrost, kwitnienie i owocowanie pomidorów Edward Borowski artykuł 1992 Zaznacz: Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny Edward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziak artykuł 1982 Zaznacz: Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory Edward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziak artykuł 1969 Zaznacz: Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światła
Przejdź do zbioru
Produktywność i wykorzystanie podstawowych makroskładników przez szpinak w zależności od barwy światła Edward Borowski artykuł 1983/1984 Zaznacz: Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin Edward Borowski; Zofia Uziak artykuł 1980/81 Zaznacz: Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
Przejdź do zbioru
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków Edward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziak artykuł 1977/1978 Zaznacz: Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach Edward Borowski; Zofia Uziak artykuł 1972 Zaznacz: Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasu
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznychw roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. Il. Wpływ żywienia różnymi formami soli potasu Edward Borowski artykuł 1989 Zaznacz: Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium
Przejdź do zbioru
Wpływ światła, temperatury i wilgotności na ukorzenianie się sadzonek Pelargonium hederaefolium Edward Borowski; Lidia Kozłowska artykuł 1993 Zaznacz: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. I. Zmiany w zawartości wody, azotanów i azotynów Edward Borowski; Władysław Michałek artykuł 1994 Zaznacz: Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza
Przejdź do zbioru
Reakcja sałaty na formy azotu w warunkach pełnej i dwukrotnie zmniejszonej wilgotności powietrza Edward Borowski artykuł 1994 Zaznacz: Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin
Przejdź do zbioru
Reakcja rzepaku na żywienie N-NO3 i N-NH4 podawane w różnych fazach wzrostu roślin Edward Borowski; Zbyszek K. Blamowski artykuł 1995 Zaznacz: Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidora na żywienie N-NO3 lub N-NH4 stosowane w piasku, glebie gliniastej i substracie glebowym Edward Borowski artykuł 1995 Zaznacz: Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu
Przejdź do zbioru
Skład jonowy i zawartość niektórych związków organicznych w roślinach kapusty pastewnej i kukurydzy. Cz. I. Wpływ żywienia różnymi formami azotu Edward Borowski artykuł 1989 Zaznacz: Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła
Przejdź do zbioru
Reakcja roślin pomidorów na formy azotu w warunkach pełnej i zmniejszonej intensywności światła Edward Borowski artykuł 1994 Zaznacz: Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego
Przejdź do zbioru
Wpływ czasu i warunków przechowywania na zawartość wybranych składników w liściach sałaty. Cz. II. Zmiany w zawartości chlorofilu „a” i „b” oraz kwasu L-askorbinowego Edward Borowski; Władysław Michałek artykuł 1994 Zaznacz: Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku hydrożeli produkcji krajowej do podłoża torfowego na plon i jakość sałaty żywionej N-NO₃ lub N-NH₄. Cz. II. Zawartość w liściach wybranych substancji organicznych i mineralnych Edward Borowski; Sławomir Michałek artykuł 1998