Zaznacz: Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp.
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków enzymatycznej hydrolizy celulozy prowadzonej przy udziale preparatu celulolitycznego z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Krystyna Krukowska; Stanisław Bujak artykuł 1982 Zaznacz: Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum
Przejdź do zbioru
Porównanie metod oznaczania l-lizyny w płynach pohodowlanych mutantów Brevibacterium lactofermentum Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak artykuł 1983/1984 Zaznacz: Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej
Przejdź do zbioru
Mikrobiologiczna synteza tłuszczu na frakcji P-1 ropy naftowej Bohdan Achrem-Achremowicz; Czesław Szajer; Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1977/1978 Zaznacz: Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp.
Przejdź do zbioru
Optymalizacja warunków wydzielania enzymów celulolitycznych z hodowli Fusarium sp. Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1982 Zaznacz: Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula
Przejdź do zbioru
Wpływ pH środowiska na plony β-karotenu w hodowlach wybranego szczepu drożdży z rodzaju Rhodotorula Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatków kwasu pimelinowego na przyrost plonu drożdży piekarskich Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska; Ewa Kisielewska; Stanisław Bujak artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na proces wytwarzania ubocznych produktów fermentacji przez różne rasy drożdży winiarskich Część II. Wytwarzanie aldehydów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń laktozy na aktywność celulaz zawartych w preparacie enzymatycznym Eugenia Podgórska; Stanisława Seta; Stanisław Bujak artykuł 1983/1984 Zaznacz: Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów
Przejdź do zbioru
Wpływ różnych stężeń cukru na wytwarzanie ubocznych produktów fermentacji przez niektóre rasy drożdży winiarskich. Część I. Wytwarzanie wyższych alkoholi i estrów Eugenia Podgórska; Stanisław Bujak artykuł 1968 Zaznacz: Wpływ procesu fermentacji alkoholowej na zawartość patuliny w podłożu
Przejdź do zbioru
Wpływ procesu fermentacji alkoholowej na zawartość patuliny w podłożu Eugenia Podgórska artykuł 1995 Zaznacz: Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych
Przejdź do zbioru
Ciepłooporność osmofilnych drożdży zagęszczonych soków jabłkowych Eugenia Podgórska; Helena Górecka; Stanisław Bujak artykuł 1990 Zaznacz: Zastosowanie pianek poliuretanowych do unieruchamiania grzybni Trichoderma reesei
Przejdź do zbioru
Zastosowanie pianek poliuretanowych do unieruchamiania grzybni Trichoderma reesei Eugenia Podgórska; Jacek Pielecki; Zdzisław Targoński artykuł 1994 Zaznacz: Metody chemicznej i enzymatycznej regeneracji pianek poliuretanowych po immobilizowanej hodowli grzybów
Przejdź do zbioru
Metody chemicznej i enzymatycznej regeneracji pianek poliuretanowych po immobilizowanej hodowli grzybów Eugenia Podgórska; Piotr Janas artykuł 2001 Zaznacz: Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych
Przejdź do zbioru
Badania właściwości antyrakowych uzyskanych preparatów drożdży selenowych Bohdan Achremowicz; Eugenia Podgórska artykuł 1994