Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 23 rekordy
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Badania nad mikroklimatem obór w gospodarstwach indywidualnych. Część I. Zoohigieniczna ocena mikroklimatu obór we wsi Ciechanki ŁańcuchowskieAlfred Chodowski; Antoni Polonis; Jacek Rączkiewicz; Janusz Derewicz; Janusz Kaczyński; Leon Saba; Leszek Ostrowski; Tadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł1969
Przejdź do zbioru
Badania nad mikroklimatem obór w gospodarstwach indywidualnych. Część II. Melioracja mikroklimatu obórw gospodarstwach indywidualnychAlfred Chodowski; Antoni Polonis; Jacek Rączkiewicz; Janusz Kaczyński; Leon Saba; Leszek Ostrowski; Tadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł1969
Przejdź do zbioru
Efektywność stosowania dodatku witamin A i D, w odchowie świń różnych rasJanusz Mroczek; Małgorzata Ormian; Maria Ruda; Piotr Molenda; Tadeusz Majewskiartykuł1996
Przejdź do zbioru
Chemical composition of milk of different genotypes sheepMaria Tietze; Monika Budzyńska; Tadeusz Majewskiartykuł1999
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku dolomitu i diatomitu do ściółek na poziom amoniaku w powietrzu i elementów mineralnych w surowicy krwi kur reprodukcyjnychAntoni Polonis; Leszek Tymczyna; Tadeusz Majewskiartykuł1993
Przejdź do zbioru
Wpływ systemu utrzymania loszek prośnych na efekty reprodukcyjne i odchów prosiątJadwiga Gancarz; Maria Ruda; Tadeusz Majewskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Wpływ dodatku mikroelementów Zn, Cu, Mn i witamin A, D3, E podanych loszkom na odchów prosiątMaria Ruda; Tadeusz Majewskiartykuł1991
Przejdź do zbioru
Substancje hamujące w mleku surowym w wybranych punktach skupu w woj. lubelskimHenryk Krukowski; Magdalena Popiołek; Maria Tietze; Tadeusz Majewskiartykuł1993
Przejdź do zbioru
Kształtowanie się poziomu lizozymu we krwi i narządach zwierząt żywionych dietą z dodatkiem azotanów, azotynów, fitazy i lędźwianu siewnegoLeon Saba; Leszek Tymczyna; Marta Fiołka; Tadeusz Majewskiartykuł1998
Przejdź do zbioru
Komórki somatyczne w mleku krów, owiec i kózMaria Tietze; Tadeusz Majewskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Ocena jakości higienicznej mleka zbiorczego w wybranych punktach skupu LubelszczyznyHenryk Krukowski; Magdalena Popiołek; Maria Tietze; Tadeusz Majewskiartykuł1995
Przejdź do zbioru
Użytkowość rozpłodowa i przyczyny brakowania knurów rasy durocKazimierz Pokrywka; Maria Ruda; Tadeusz Majewskiartykuł1996
Przejdź do zbioru
Zawartość mocznika i amoniaku w mleku zbiorczym jako wskaźniki jego świeżościTadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł1996
Przejdź do zbioru
Analiza czynników warunkujących mikrobiologiczne zanieczyszczenie mlekaTadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł1996
Przejdź do zbioru
Efekty stosowania witaminy A i D3 u loszek w różnych porach rokuJanusz Mroczek; Maria Ruda; Tadeusz Majewskiartykuł1994
Przejdź do zbioru
Jakość higieniczna mleka zbiorczego w wybranych punktach skupuAnna Chmielowiec-Korzeniowska; Leszek Tymczyna; Magdalena Popiołek; Tadeusz Majewskiartykuł1997
Przejdź do zbioru
Zmiany zawartości mocznika w mleku w zależności od czasu i temperatury przetrzymywaniaTadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł2001
Przejdź do zbioru
Szybkość zmian zawartości kwasu mlekowego w mleku w zależności od temperatury i czasu jego przetrzymywaniaTadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł2002
Przejdź do zbioru
Plechy porostowe jako wskaźnik zanieczyszczeń niektórymi metalami ciężkimi środowiska miejskiegoMonika Bryl; Tadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł2001
Przejdź do zbioru
Effect of saponins on the intake of water and feeds by broiler chickens and as their body weight gainsTadeusz Majewski; Wiesław Podgórskiartykuł2002
Znaleziono 23 rekordy