Zaznacz: Komórki krwi w zjawisku opadania krwinek czerwonych
Przejdź do zbioru
Komórki krwi w zjawisku opadania krwinek czerwonych Tadeusz Ruciński artykuł 1962 Zaznacz: Wpływ inkubacji na szybkość opadania krwinek i niektóre składniki osocza u kur
Przejdź do zbioru
Wpływ inkubacji na szybkość opadania krwinek i niektóre składniki osocza u kur Tadeusz Ruciński artykuł 1965 Zaznacz: Zachowanie się niektórych związków azotowych w surowicy krwi hiperimmunizowanych koni w cyklu produkcyjnym
Przejdź do zbioru
Zachowanie się niektórych związków azotowych w surowicy krwi hiperimmunizowanych koni w cyklu produkcyjnym Józef Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1968 Zaznacz: Wpływ podostrego zatrucia preparatem E 605 — Emulsion (Bayer) na niektóre wskaźniki układu krzepnięcia krwi u królików
Przejdź do zbioru
Wpływ podostrego zatrucia preparatem E 605 — Emulsion (Bayer) na niektóre wskaźniki układu krzepnięcia krwi u królików Romualda Pruszkowska; Tadeusz Ruciński artykuł 1969 Zaznacz: Wpływ wielokrotnego podostrego zatrucia Ekatinem (Sandoz) na wybrane narządy wewnętrzne szczurów. I. Obraz zmian histologicznych
Przejdź do zbioru
Wpływ wielokrotnego podostrego zatrucia Ekatinem (Sandoz) na wybrane narządy wewnętrzne szczurów. I. Obraz zmian histologicznych Adam Kądziołka; Irena Zioło; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło artykuł 1973 Zaznacz: Działanie wyciągu z tkanki zapalno-martwiczej na białka surowicy krwi, odczyn opadania krwinek i czas protrombinowy u królików
Przejdź do zbioru
Działanie wyciągu z tkanki zapalno-martwiczej na białka surowicy krwi, odczyn opadania krwinek i czas protrombinowy u królików Feliks Stański; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1965 Zaznacz: Zachowanie się związków tłuszczowych w osoczu gołębi pod wpływem różnej diety miażdżycotwórczej
Przejdź do zbioru
Zachowanie się związków tłuszczowych w osoczu gołębi pod wpływem różnej diety miażdżycotwórczej Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1970 Zaznacz: Wpływ jednorazowego i powtarzanego zatrucia subletalnymi dawkami Ekatinu na poziom lipidów i obraz morfologiczny wątroby kurcząt brojlerów
Przejdź do zbioru
Wpływ jednorazowego i powtarzanego zatrucia subletalnymi dawkami Ekatinu na poziom lipidów i obraz morfologiczny wątroby kurcząt brojlerów Adam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło artykuł 1976 Zaznacz: Cholesterol i aminokwasy ściany aorty kogutów w doświadczalnej arteriosklerozie
Przejdź do zbioru
Cholesterol i aminokwasy ściany aorty kogutów w doświadczalnej arteriosklerozie Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1968 Zaznacz: Przyczynek do badań nad scrapie
Przejdź do zbioru
Przyczynek do badań nad scrapie Marian Chomiak; Tadeusz Ruciński artykuł 1974 Zaznacz: Metabolizm błony wewnętrznej aorty świń. Cz. I. Związki tłuszczowew wyciągach intimy i medii aorty ze zmianami i bez zmianarteriosklerotycznych
Przejdź do zbioru
Metabolizm błony wewnętrznej aorty świń. Cz. I. Związki tłuszczowew wyciągach intimy i medii aorty ze zmianami i bez zmianarteriosklerotycznych Adam Kądziołka; Julian Nowak; Tadeusz Mierzejewski; Tadeusz Ruciński artykuł 1974 Zaznacz: Wpływ preparatu E 605 — Emulsion (Bayer) na fosfatazę zasadową, niektóre tłuszczowce oraz cukier w krwi i tkankach królików
Przejdź do zbioru
Wpływ preparatu E 605 — Emulsion (Bayer) na fosfatazę zasadową, niektóre tłuszczowce oraz cukier w krwi i tkankach królików Adam Kądziołka; Romualda Pruszkowska; Tadeusz Ruciński artykuł 1966 Zaznacz: Rozwój oliwy tylnej bydła
Przejdź do zbioru
Rozwój oliwy tylnej bydła Janusz Welento; Tadeusz Ruciński artykuł 1956 Zaznacz: Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów
Przejdź do zbioru
Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów Adam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło artykuł 1972 Zaznacz: Próba oceny wpływu magnezu na poziomy wybranych związków tłuszczowych osocza kogutów żywionych dietą miażdżycotwórczą
Przejdź do zbioru
Próba oceny wpływu magnezu na poziomy wybranych związków tłuszczowych osocza kogutów żywionych dietą miażdżycotwórczą Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1973 Zaznacz: Aktywność enzymatyczna krwi, osocza krwi i tkanki wątrobowej zwierząt po zatruciu związkami fosforoorganicznymi. II. Wpływ ostrego i przewlekłego zatrucia Ekatinem na poziom związków tłuszczowych osocza krwi brojlerów
Przejdź do zbioru
Aktywność enzymatyczna krwi, osocza krwi i tkanki wątrobowej zwierząt po zatruciu związkami fosforoorganicznymi. II. Wpływ ostrego i przewlekłego zatrucia Ekatinem na poziom związków tłuszczowych osocza krwi brojlerów Adam Kądziołka; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Mierzejewski; Tadeusz Ruciński artykuł 1975 Zaznacz: Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów
Przejdź do zbioru
Wpływ diety miażdżycotwórczej i kumaryny na spichrzanie tłuszczów całkowitych oraz cholesterolu w grzebieniu kogutów Adam Kądziołka; Tadeusz Ruciński; Tadeusz Zioło artykuł 1972 Zaznacz: Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną
Przejdź do zbioru
Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną Adam Kądziołka; Stanisław Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1972 Zaznacz: Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną
Przejdź do zbioru
Wpływ kumaryny na tłuszczowce osocza kogutów żywionych dietą aterogenną Adam Kądziołka; Stanisław Patyra; Tadeusz Kostarz; Tadeusz Ruciński artykuł 1972