Tabela wyników wyszukiwania

Wyniki wyszukiwania

Widok wyników
Znaleziono 17 rekordów
Lista pozycji
Pole wyboru
MiniaturaTytułAutor (Twórca)KolekcjaRok wydania
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnychEdward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziakartykuł1975
Przejdź do zbioru
Wpływ zróżnicowanego żywienia azotowo-siarkowego na produktywność i wartość biologiczną wybranych roślin pastewnychAnna Trojanowska-Solecka; Maria Szymańska; Zofia Uziakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślinEdward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziakartykuł1979
Przejdź do zbioru
Wpływ siarki na wykorzystanie azotu przez rośliny rzepakuMaria Szymańska; Zofia Uziakartykuł1969
Przejdź do zbioru
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzyEdward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziakartykuł1991
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez roślinyEdward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziakartykuł1982
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidoryEdward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziakartykuł1969
Przejdź do zbioru
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślinEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1980/81
Przejdź do zbioru
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórkówEdward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziakartykuł1977/1978
Przejdź do zbioru
Wpływ wilgotności środowiska odżywczego na wykorzystanie przez sałatę azotu, potasu i wapniaZofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Porównanie reakcji roślin pomidorów na dokorzeniowe i dolistne żywienie boremJózef Nurzyński; Zofia Uziakartykuł1964
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorachEdward Borowski; Zofia Uziakartykuł1972
Przejdź do zbioru
Wpływ azotu oraz potasu na gospodarkę wodną rzepaku i słonecznikaZofia Uziakartykuł1973/1974
Przejdź do zbioru
Badania nad występowaniem wolnych aminokwasów w liściach kilku gatunków roślin motylkowych w zależności od źródła azotuZofia Koter; Zofia Uziakartykuł1962
Przejdź do zbioru
Badania nad azotowym żywieniem soi (Glicyne hispida) i pomidorów (Solanum lycopersicum L.)Zofia Uziakartykuł1960
Przejdź do zbioru
Wykorzystanie azotu nieorganicznego lub organicznego przez rośliny motylkowe przy różnym stosunku C:N w roślinach. Część I. Wpływ glikozy stosowanej dolistnie na wykorzystanie azotu mineralnego i mocznika przez niektóre rośliny motylkoweZofia Uziakartykuł1964
Przejdź do zbioru
Wykorzystanie azotu nieorganicznego lub organicznego przez rośliny motylkowe przy różnym stosunku C:N w roślinach. Część II. Aminokwasy jako źródło azotu dla niektórych roślin motylkowychZofia Uziakartykuł1964
Znaleziono 17 rekordów