Zaznacz: Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych
Przejdź do zbioru
Reakcja pomidorów i kukurydzy na zwiększoną koncentrację soli mineralnych w kulturach wodnych Edward Borowski; Marek Dąbski; Zofia Uziak artykuł 1975 Zaznacz: Wpływ zróżnicowanego żywienia azotowo-siarkowego na produktywność i wartość biologiczną wybranych roślin pastewnych
Przejdź do zbioru
Wpływ zróżnicowanego żywienia azotowo-siarkowego na produktywność i wartość biologiczną wybranych roślin pastewnych Anna Trojanowska-Solecka; Maria Szymańska; Zofia Uziak artykuł 1982 Zaznacz: Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji soli mineralnych w pożywce na wegetację i gospodarkę wodną roślin Edward Borowski; Urszula Kruszelnicka; Zofia Uziak artykuł 1979 Zaznacz: Wpływ siarki na wykorzystanie azotu przez rośliny rzepaku
Przejdź do zbioru
Wpływ siarki na wykorzystanie azotu przez rośliny rzepaku Maria Szymańska; Zofia Uziak artykuł 1969 Zaznacz: Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy
Przejdź do zbioru
Wpływ form azotu na kształtowanie się składu jonowego i zawartości wolnych aminokwasów w roślinach rzepaku i kukurydzy Edward Borowski; Zbyszek Blamowski; Zofia Uziak artykuł 1991 Zaznacz: Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny
Przejdź do zbioru
Współdziałanie podłoża i formy soli potasu w procesie wykorzystania składników pokarmowych przez rośliny Edward Borowski; Krystyna Cięciara; Maria Gwoździak; Zofia Uziak artykuł 1982 Zaznacz: Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory
Przejdź do zbioru
Wpływ koncentracji pożywki mineralnej na wykorzystanie wody przez pomidory Edward Borowski; Elżbieta Stopa; Zofia Uziak artykuł 1969 Zaznacz: Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin
Przejdź do zbioru
Wpływ żywienia potasowego na produkcyjność i skład chemiczny roślin Edward Borowski; Zofia Uziak artykuł 1980/81 Zaznacz: Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków
Przejdź do zbioru
Wpływ typu podłoża na wykorzystanie makroskładników przedstawiony na przykładzie pomidorów i ogórków Edward Borowski; Maria Gwoździak; Urszula Sadło; Zofia Uziak artykuł 1977/1978 Zaznacz: Wpływ wilgotności środowiska odżywczego na wykorzystanie przez sałatę azotu, potasu i wapnia
Przejdź do zbioru
Wpływ wilgotności środowiska odżywczego na wykorzystanie przez sałatę azotu, potasu i wapnia Zofia Uziak artykuł 1972 Zaznacz: Porównanie reakcji roślin pomidorów na dokorzeniowe i dolistne żywienie borem
Przejdź do zbioru
Porównanie reakcji roślin pomidorów na dokorzeniowe i dolistne żywienie borem Józef Nurzyński; Zofia Uziak artykuł 1964 Zaznacz: Wpływ azotu oraz potasu na gospodarkę wodną rzepaku i słonecznika
Przejdź do zbioru
Wpływ azotu oraz potasu na gospodarkę wodną rzepaku i słonecznika Zofia Uziak artykuł 1973/1974 Zaznacz: Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach
Przejdź do zbioru
Wpływ boru stosowanego dokorzeniowo lub dolistnie na zawartość substancji pektynowych w pomidorach Edward Borowski; Zofia Uziak artykuł 1972 Zaznacz: Badania nad występowaniem wolnych aminokwasów w liściach kilku gatunków roślin motylkowych w zależności od źródła azotu
Przejdź do zbioru
Badania nad występowaniem wolnych aminokwasów w liściach kilku gatunków roślin motylkowych w zależności od źródła azotu Zofia Koter; Zofia Uziak artykuł 1962 Zaznacz: Badania nad azotowym żywieniem soi (Glicyne hispida) i pomidorów (Solanum lycopersicum L.)
Przejdź do zbioru
Badania nad azotowym żywieniem soi (Glicyne hispida) i pomidorów (Solanum lycopersicum L.) Zofia Uziak artykuł 1960 Zaznacz: Wykorzystanie azotu nieorganicznego lub organicznego przez rośliny motylkowe przy różnym stosunku C:N w roślinach. Część I. Wpływ glikozy stosowanej dolistnie na wykorzystanie azotu mineralnego i mocznika przez niektóre rośliny motylkowe
Przejdź do zbioru
Wykorzystanie azotu nieorganicznego lub organicznego przez rośliny motylkowe przy różnym stosunku C:N w roślinach. Część I. Wpływ glikozy stosowanej dolistnie na wykorzystanie azotu mineralnego i mocznika przez niektóre rośliny motylkowe Zofia Uziak artykuł 1964 Zaznacz: Wykorzystanie azotu nieorganicznego lub organicznego przez rośliny motylkowe przy różnym stosunku C:N w roślinach. Część II. Aminokwasy jako źródło azotu dla niektórych roślin motylkowych
Przejdź do zbioru
Wykorzystanie azotu nieorganicznego lub organicznego przez rośliny motylkowe przy różnym stosunku C:N w roślinach. Część II. Aminokwasy jako źródło azotu dla niektórych roślin motylkowych Zofia Uziak artykuł 1964